Видеоклипове във фейсбук

Видеоклипове във фейсбук, https://webnime.com/

Видеоклипове във фейсбук

Да използваш видеоклипове във фейсбук се  превърна в един от ефективните инструменти за привличане на внимание. Както бизнес фейсбук страници, така и лица ги използват повече от всякога, с надеждата да привлекат допълнително внимание към съдържанието им. С добавянето на функцията фейсбук лайв, хората вече разполагат с още един инструмент за създаване на видео съдържание във фейсбук.

Но трябва да използвате разумно Вашите видеоклипове във фейсбук. Да постнете просто клип, няма да доведе до желаните резултати. Всичко – от тема, продължителност, съдържание и заглавие, са неща, които влияят на резултатите.

Днешната статия е посветена на създаването на видеоклипове във фейсбук. Безотказна рецепта за успех. Правете видеоклипове с по-високо качество, които да бъдат споделяни често и да привличат повече харесвания и коментари.

 1. Качване на видеоклипове във фейсбук

  Задължително ги включете във Вашата онлайн стратегия. За да се уверите сами в силата им, ще приведем данни от статистика от април 2017 г. въз основа, на която видеоклипът е първенец в привличането на вниманието на потребители с 12,05%. Снимките са хванали окото на 11.63%. Връзките и обикновените публикации са привлякли едва 7.81% и 4.56%  от аудоторията. Дори и компании, печелещи пари основно от публикуване на статии казват, че клиповете успяват да спечелят най-много харесвания и споделяния.

 2. Време е да бъдете актуални.

  Клиповете съдържащи храна събират най-много харесвания. Всъщност тези клипове получават два пъти по-голям интерес от заемащите втора позиция с тема мода и красота. Следват: животни, направи си сам, забавления, игри и др. Ще обърнем внимание и на последните 5, които събират най-малък брой лайкове и споделяния. Това са: Образование, автомобили, маркетинг, недвижими имоти и финанси

 3. Колко е продължителността на Вашите видеоклипове във фейсбук?

Обикновено по-кратките видеоклипове във фейсбук привличат по-голямо внимание, отколкото по-дългите. Най-гледаните клипове са с продължителност от 60 до 90 секунди. Клип, по-дълъг от 90 секунди, не се радва на особено голяма популярност. След изтичането на тази минута и половина намалява и броят потребители, които ще го гледат. Но и забиването на долната граница от 30 секунди, няма да доведе до успех. Напротив, клипове до 30 секунди получават най-малък интерес.

Видеоклипове във фейсбук, https://webnime.com/

Видеоклипове във фейсбук

 1. Добавете и Facebook live видео към стратегията си.

Facebook Live видеото достига до повече потребители въз основа на данните от април 2017 г. Повечето хора предпочитат да гледат live видеоклипове и то по-дълго време. Оптималната продължителност на едно live видео е около 15 минути или малко повече. В действителност, първите 10 000 live видеоклипове във фейсбук са били с продължителност от около 20 минути.

 1. Интеракция между аудотирия и видеоклипове във фейсбук

Разликата между нивата на ангажираност на обикновените фейсбук видеа и live видеата е много малка. Традиционните видеоклипове достигат средно до 928 потребителя, докато видеоклиповете на живо достигат до 1,043. Но е важно да отбележим, че по-голяма ангажираност отчитат  видеата на живо и те получават с около 25% повече коментари. По-големият брой коментари под видеоклипове на живо може се обясни чрез живата връзка. Тя позволява задаването на въпроси, като зрителите публикуват въпроси в секцията за коментари по време на събитието.

 1. Най-популярните реакции или т.нар emojita

На първо място се нарежда смехът, а втората позиция заема любовта. Това са двете най-използвани реакции, когато става дума за видеоклипове във фейсбук. Повечето клипове се стремят да предадат посланието си чрез хумор, независимо от това, каква е темата на видеоклипа. Най-използваната реакция при live видеата е любовта.

 1. Добавете текст към Вашите видеоклипове във фейсбук

Оказва се, че потребителите не си падат по-дългите описания. Заглавията с най-голям успех са с 84 символа. За долна граница са поставени 61 символа.

За добра онлайн маркетинг стратегия използвайте видеоклипове във фейсбук, https://webnime.com/

За добра онлайн маркетинг стратегия използвайте видеоклипове във фейсбук

В заключение ще резюмираме казаното до тук. Изводът е, че има няколко ключови неща, на които да обърнете внимание. Първо, придържайте се към кратки видеоклипове (между 60 и 90 секунди). Видеоклиповете на живо обаче трябва да бъдат по-дълги – около 15 минути. По повод заглавията, тук формулата: кратко и ясно, важи с пълна сила. Изберете подходяща тема за видеоклипа. Ако се колебаете каква да бъде тя, то заложете на хумор или вдъхновение. В крайна сметка искате съдържанието Ви да бъде споделяно. Хората обичат да разказват на приятели и познати за видеоклипове, които намират за забавни или за такива, които са стойностни. Така че когато създавате видео клип с магически еднорог, който, когато се смее, разпръсва звезден прах, бъдете убедени, че той ще комуникира по правилния начин и че ще достигне до аудиторията Ви.

Видеоклипове във фейсбук, фейсбук групи, SEO оптимизация, инстаграм маркетинг – всичко това и още много други в съчетание с труд, ентусиазъм и любов към работата ще изстреля бизнеса Ви в небесата.

Видеоклипове във фейсбук
4.7 (94.12%) 17 votes