Ефективна SEO оптимизация през 2018

Тази статия е посветена на новостите, които ще допринесат за ефективна SEO оптимизация през 2018. А 2018 година е на прага на вратите ни. Добре е да се замислим за предстоящите маркетингови кампании през следващата година.

Ефективна SEO оптимизация през 2018

Ефективна SEO оптимизация през 2018

SEO оптимизацията е необходим елемент за всяка дигитална маркетингова стратегия. В същото време тя е една от най-сложните и с най-големи промени услуги. SEO, наред с поведенческите промени и актуализации на Гугъл са най-бързопроменящите се услуги. При SEO оптимизация се наблюдават няколко различни елемента едновременно и това може да се окаже трудна задача, дори и за експертите в тази област. Изисква се непрекъснато следене на новостите, за да може да се осигурят оптимални резултати.

Изключено е да се пренебрегва важността на SEO. Тя е важна за всеки оптимизатор. Той трябва да следи всяка новост, за да е сигурен, че ще осигури най-добрите възможности за позициониране на челни места в онлайн търсачките на своите клиенти.

В следващите редове ще прочетете 5-те най-важни тенденции при оптимизирането на сайт за следващата година. Именно според тях е добре да започнете планирането на маркетинговата Ви кампания през 2018 година.

Фактори за ефективна SEO оптимизация през 2018:

Ефективна SEO оптимизация през 2018

  • Качеството на сайта е по-важно от всякога – Концепцията и идеята на сайта винаги са били сред най-важните елементи. Но тяхната тежест е нараснала през изминалата година. Колкото повече хора харесват определен сайт, толкова по-вероятно е и други хора да бъдат „повлечени“ от тази вълна. Факторът с най-голямо значение е броят посетители в един сайт. С други думи, Гугъл иска да препраща потребителите си към страници, които имат висока посещаемост.
  • Снимки и инфографики – Тези два фактора също са сред важните, които водят до първите редици при търсене в Гугъл. Всякакви инфографики, GIF-чета, снимки са добре дошли за Вашия сайт. Не забравяйте, че трябва да са 100% оригинални.
  • Негово величество смартфонът. Оказва се, че вече не компютърът, а смартфонът е основният инструмент, с който търсим в интернет пространството. Сайтът Ви трябва да има и перфектен изглед, когато се разглежда от мобилно устройство или казано с други думи трябва да е мобилно съвместим (responsive design), за да бъде класиран на челни позиции в Google.
  • Търсенето в Гугъл става все по-локализирано. При последно направените проучвания се забелязва нова тенденция. Съветваме Ви да я имате предвид при планирането на новата маркетингова стратегия. Ето до какви резултати са стигнали изследователите: 12 пъти се е увеличило търсенето с думи като: „ близо до мен “, „наблизо“, „около мен“, както и добавянето на съответния град след услугата или продукта, който потребителите търсят.

Последните 2 точки са пряко свързани. Основните търсения са свързани с намирането на обект в близост на потребителите чрез мобилно устройство.

  • Поднасяне на „свежа информация“. Съдържанието на текстовете Ви трябва да бъде уникално. Какво имаме предвид, когато използваме тази толкова изтъркана дума. Текстовете не трябва да бъдат копирани от други сайтове, тъй като Гугъл засича тези „трикове“.
Ефективна SEO оптимизация през 2018 3

Стратегии за успешно изкачване на челни позиции в онлайн търсачки.

Ако искате да оптимизирате добре сайта си, то трябва да отидете извън традиционните елементи на SEO като ключови думи, meta tags и др. Трябва да заложите на добро съдържание на сайта, да увличате аудиторията си и разбира се,  да не подценявате мобилните устройва. Във всичко това ще Ви помогне и една добра стратегия за развитие на бизнеса Ви в социалните мрежи, особено когато сигналите от там, водещи към сайта Ви са изключително важни през 2018г.

Успехът е гарантиран, когато се полагат усилия. Към изброените фактори за ефективна SEO оптимизация през 2018 година със сигурност ще се добавят и още ключови елементи поради динамичността на услугата.

Ефективна SEO оптимизация през 2018
4 (80%) 4 votes