Инстаграм маркетинг

Днес ще Ви дадем съвети за по-добър инстаграм маркетинг, а в предходната публикация Ви споделихме как да създадете креативна фейсбук реклама.

Поставяме акцент на водещите в класацията за най-използвани социални мрежи, защото е вярно, че маркетингът се е пренесъл в социалните медии. Повечето предприемачи обаче са безразлични към това как и къде да започнат пътя си към господството на техния инстаграм маркетинг. За щастие, със съветите и триковете, които ще резюмираме в тази статия, можете лесно да удвоите успеха си в тази социална мрежа за много кратко време.
  1. Изследвайте много добре аудиторията си

Инстаграм Маркетинг

Инстаграм Маркетинг

Това може да Ви изглежда твърде очевидно. Толкова очевидно, че направо бихте казали очевадно. И веднага ще кажете, че сте го правили. Правили сте го, нали? Виждате ли, повечето хора мислят, че познават аудиторията си. Но повечето хора грешат. Дори ако сте направили обширно проучване на пазара на други социални медийни платформи, това не означава, че знаете каква е Вашата публика в инстаграм. Отделете малко време, за да направите сериозни проучвания на пазара му. Погледнете кои хаштагове използва аудиторията Ви. Наблюдавайте конкуренцията във Вашата ниша. Наистина се гмурнете дълбоко в своя пазар, докато не разберете навиците на аудиторията си по-добре.

  1. Бъдете последователни.

Следващата стъпка за подобряване на успеха на Вашия инстаграм маркетинг е да изберете централна тема за публикациите си и да се придържате към нея. Тази точка е предимно за фирми, а не за лични профили. Публикувайте снимки, които съответстват на Вашата основна тема. Избягвайте публикации, които не са 100% съвместими с ценностите на Вашата фирма. Изберете цветова палитра, която е подобна на уеб сайта и логото на фирмата Ви и я използвайте за всички ваши снимки. Също така, се уверете, че използвате един и същ филтър във всичките снимки, които публикувате. Това ще помогне да бъдете незабавно разпознати от Вашата аудитория.

  1. Инстаграм Маркетинг

    Инстаграм

    3. Помолете аудиторията си да включи известия, че сте публикували пост

Никога не боли да питаш. И все пак, може би си мислите, че това е най-болезненото нещо в света, но всъщност това не е така. Напротив, точно обратното е. Искането от потребителите да ретуитнат пост в  Twitter води до 4 пъти по-висока скорост на ретуита. (в сравнение само с „надеждата“, че ще го направят сами). Знаем, че Инстаграм и Twitter са напълно различни платформи. Но същите психологически принципи действат и при двете. Добре е да бъдат понякога публикувани снимки, които инструктират Вашите потребители да получават известия, когато публикувате пост. Използвайте смел, цветен и привлекателен текст с гигантска стрелка, сочеща към бутона за настройки. Това ще доведе до по-голяма ангажираност и ще доведе непряко до повече последователи. Не прекалявайте обаче. Един път на две седмици е оптималният вариант да се използват публикации от този тип. По този начин аудиторията ви ще има леко напомняне, за да включи известията си от Вас.

  1. Лавирайте с хаштаговете

След възхода на Инстаграм, безспорно хаштаговете се превърнаха в една от най-обсъжданите теми. Абсолютно всеки има мнение по този въпрос, включително и баба Ви. Едни Ви съветват да използвате кратки хаштагове, други Ви казват да наблягате на по-дългите и големите такива. Експертите от друга страна Ви казват, че е добре да използвате от 5 до 7 хаштагове за една публикация. Други пък Ви казват, че може да слагате толкова хаштага, колкото Ви харесва. Къде се крие истината? Зависи. Докато има определени аксиоми в маркетинга и човешката психология, то хаштаговете не са точна наука. Мозъкът ни не е еволюирал да харесва или да не харесва една снимка на база броя хаштагове под нея. А и инстаграм също няма специален алгоритъм за това. Многото хаштагове не Ви гарантират добър инстаграм маркетинг и обратното.

Съветът ни е да лавирате. Препоръчваме Ви да започнете експеримент. Отделете по седмица за всеки вариант и разберете кой е оптималният за успеха на Вашия инстаграм маркетинг

  1. Присъединете се към група на Инстаграм

Инстаграм Маркетинг

Съвети за успешен маркетинг в Инстаграм

Инстаграм е конкурентен. Да. Но все още има предприемачи, които биха предпочели да работят заедно, отколкото да се опитат и да изгонят всеки друг потребител. Чрез присъединяването си към групи на инстаграм ще имате достъп до стотици и дори хиляди други търговци във вашата ниша, които искат да си сътрудничат, а не да се конкурират. Тези групи често коментират помежду си публикации, като снимки и използват последващи действия, за да помогнат на всеки член да разраства бързо своите профили в Инстаграм .

В заключение ще кажем, че Инстаграм е силен инструмент в арсенала на маркетинга, наред с SEO оптимизацията. Но за да бъде успешен Вашия инстаграм маркетинг, трябва да го правите както трябва. Въоръжете се с горе описаните подточки и търпение и резултатите няма да закъснеят.
Инстаграм маркетинг
Оценете тази страница