Какво е Google Trends и как да го използваме?

Google Trends, https://webnime.com/

Google Trends

Сигурна съм, че ако някога сте правили проучване на ключови думи, сте използвали Google Trends, за да проверите интереса към дадена ключова дума. Но дори доказани SEO специалисти често не използват пълния потенциал на този невероятен инструмент. Ето защо решихме да напишем тази статия. В следващите редове ще се опитаме да Ви запознаем с някои пренебрегвани функции на този инструмент за изследване на ключови думи.

Какво представлява Google Trends?

Ако никога не сте чували или не сте използвали Google Trends преди, то Вие попаднахте на правилното място! Това е инструмент, който Ви позволява да сравнявате популярността на ключови думи. С редица различни функции, този инструмент Ви позволява да получите отговор на Вашите въпроси. Добрата новина е, че е напълно безплатен! Той е отворен за всеки, който има желание да го използва. Притежава функции, които могат да бъдат изключително полезни на Вас и Вашия бизнес.

За какво мога да използвам Google Trends?

Списъкът с предназначенията и ползите, които можете да получите използвайки този безплатен инструмент е дълъг. Най-популярната търсачка Google е станала по-скоро институция, отколкото търсеща машина, което ни позволява да се доверим на данните, които получаваме от Google Trends за търсене. Те са изключително показателни, когато става въпрос за обществено мнение и интереси. Разбира се, можете да използвате всичко това в своя полза.

  • Използвайте го, за да намерите продукти за уебсайта си за електронна търговия.
  • Можете да използвате Google Trends, за да Ви помогне да намерите идеи за продукти, които да се продават на уебсайта Ви за електронна търговия.
  • Също така можете да използвате инструмента, за да Ви помогне да установите сезонните върхове във Вашата индустрия.
  • Можете също да го използвате, за да наблюдавате конкурентите си, както и собствената си популярност.
Google Trends, https://webnime.com/

Google Trends

Google Trends Ви позволява да видите дали идеята, която имате, си заслужава и дали ще задържи интереса на потребителите. Благодарение на този инструмент получаваме достоверна информация само за броени секунди. Единственото, което се изисква от Вас е да отворите уебсайта и да напишете това, което Ви интересува. Показва ни нивото на интерес за дадената тема, спрямо различни признаци. Проверете дали идеята, която имате ще пожъне успех или трябва да се съсредоточите върху нещо друго. Изключително полезно и дори безплатно. Точно това представлява Google Trends и занапред този инструмент ще набира все по-висока популярност.

Google Trends, https://webnime.com/

Google Trends

Услугата често се използва и от изследователи и журналисти, които използват данните, за да изследват важни събития, които се случват в целия свят и тяхното въздействие върху обществото.

Това е един от най-добрите и най-гъвкави инструменти за SEO оптимизация. Използвайте го правилно и можем да Ви гарантираме, че резултатите няма да закъснеят. Ако можете да използвате само един маркетингов инструмент за Вашата кампания, то този продукт ще бъде сериозен претендент. Благодарение на този инструмент можете да изкачите бизнеса си на едно по-високо ниво. Единственият минус, е че инструментът все още не е предназначен за България, което ще рече че не може да ни покаже нищо за трендовете и популярните новости в страната ни. Надяваме се обаче скоро това да се промени!

Какво е Google Trends и как да го използваме?
3 (60%) 2 votes