Какво е LinkedIn и как работи?

Какво е LinkedIn и как работи?

Какво е LinkedIn и как работи?

LinkedIn е изключително ценен за съвременния бизнес. Чрез него можете да  поддържате и да изграждате връзки с потенциални клиенти и партньори. Той е идеален за собствениците на фирми, които предлагат свободни работни места, тъй като там могат да намерят идеалните кандидати.

Какво е LinkedIn?

LinkedIn е социална мрежа, специално създадена за кариерни и бизнес професионалисти, която им помага да се свързват помежду си. Повече от 65 милиона хора използват тази мрежа, за да развиват кариерата и бизнеса си. За разлика от други социални мрежи, в които може да станете „приятели“ с всеки, главната идея на LinkedIn е за изграждане на стратегически бизнес връзки. Много по-важно е колко души се свързват с Вас, а не с колко се свързвате Вие. Всъщност, мрежата спира да показва действителния Ви брой връзки, след като достигнете 500, защото става дума за качество, а не за количество.

Тази социална мрежа се гордее с членове от почти всяка индустрия и страна, които можете да си представите.

Труден ли е за използване LinkedIn?

LinkedIn има своя собствена платформа и система, които са различни от другите мрежи, но да се научите как да го използвате не е по-трудно, от това да се научите как се използват всички други сайтове за социални контакти.

Работата в тази мрежата е много по-различна в сравнение от тази в другите социални мрежи. Там няма да намерите хора, които публикуват видеоклипове на котки или снимки на това, което правят за вечеря. Това е сайт за бизнес професионалисти, така че всичко е насочено към кариерата и бизнеса.

Важни стъпки при създаването на профил.

Какво е LinkedIn и как работи?

Какво е LinkedIn и как работи?

След като се регистрирате в LinkedIn, безплатно или платено, можете да създадете свой собствен профил. Не забравяйте, че това е професионален уебсайт, така че е изключително важно информацията в профила Ви да е свързана с Вашия бизнес или кариера. LinkedIn не е мястото, където да споделяте сладки бебешки снимки или парти снимки.

Някои от нещата, които трябва да добавите към Вашия профил, включват описание, образование, предишен опит и работодатели, книги, които сте написали, проекти, за които сте работили. Не забравяйте да добавите професионална снимка, тъй като хората не желаят да се свързват с някой без снимка.

Тъй като профилът Ви в LinkedIn е нещо като Вашата автобиография или визитна картичка, той е основен маркетингов инструмент. Поради тази причина, помислете внимателно какво да напишете, така че хората да видят Вашето предимство пред другите.

След като профилът Ви е завършен, можете да го публикувате и да започнете да търсите „връзки“. Създайте връзки с хора, които познавате или бихте искали да познавате. По същество идеята е да създадете колкото се може повече директни връзки, като добавите хора, намиращи се във Вашия професионален кръг.

Как LinkedIn ще помогне на Вашата кариера?

Какво е LinkedIn и как работи?

Какво е LinkedIn и как работи?

Вече имате онлайн автобиография и визитна картичка, благодарение на която потенциални клиенти, фирми, работодатели и партньори могат да научат за Вас и да Ви потърсят.

Тук можете да търсите налични обяви за работа. Предимството е, че голям брой от обявите, които се публикуват тук, не се публикуват на други места.

Присъединете се към различни групи, които отговарят на Вашите интереси и участвайте в дискусии. Всяка групова дискусия съдържа свои собствени обяви за работа. Освен това е мястото да споделите своя опит и да изградите доверие , което ще Ви помогне да намерите нови клиенти и партньори.

И накрая нека да обобщим. LinkedIn е различен от другите сайтове за социални контакти, като MySpace и Facebook, защото е проектиран специално за професионални мрежи – намиране на работа, откриване на потенциални клиенти, свързване с потенциални бизнес партньори, а не просто създаване на приятели или споделяне на медии като снимки, видеоклипове и музика.

Да се ​​научите как правилно да използвате LinkedIn е една сигурна крачка, която ще Ви доближи до върха.

Какво е LinkedIn и как работи?
4.7 (93.33%) 3 votes