Качествен линк билдинг

Качествен линк билдинг

Качествен линк билдинг

Задавали ли сте си някога въпроса : Какво е качествен линк билдинг и защо е важен? В следващите редове ще се опитаме да отговорим на тези въпроси. SEO оптимизацията и линк билдинга постоянно се изменят. Със  сигурност обаче можем да кажем, че изграждането на висококачествени връзки никога не е било от толкова голямо значение. Ако искате да изкачите сайта си на челна позиция във водещите търсачки, то намирането на висококачествени връзки трябва да е една от главните Ви задачи.

А какво точно представлява качествен линк билдинг? Най-общо казано това е процесът на добавяне на хипервръзка в други уеб сайтове. Хипервръзката (обикновено наричана просто връзка) е начинът на потребителите да се навигират между страниците в интернет. Търсачките използват връзките, за да обходят мрежата. Има много начини за изграждането на връзки и може би това е една от най-трудните части на SEO оптимизацията. Нужно е да се отдели достатъчно време, за да направите качествен линк билдинг. Връзките са само една част от SEO оптимизацията, но са от изключително голямо значение. Чрез тях търсачките не само анализират популярността на уебсайтовете, но също така са показатели за това, че може да се има доверие на съдържанието в определен сайт. Сайтовете с достоверно съдържание получават много повече връзки в сравнение със спам-сайтовете. За да разберете защо е от такова голямо значение изграждането на връзки, то първо трябва да се запознаете с това как се създават и как гледат търсачките на тях.

Качествен линк билдинг

Качествен линк билдинг

Има два основни начини, по които търсачките използват връзките:

  • Чрез тях откриват нови уеб страници
  • Чрез тях определят как да се подреди страницата с резултатите от търсенето

Връзките като фактор за класиране са това, което позволи на Google да започне да доминира на пазара на търсачките в края на 90-те години. Един от основателите на Google, Лари Пейдж е  изобретил PageRank, който Google използва за измерване на качеството на страницата. Той се основава отчасти на броя на връзките, сочещи към нея. Този показател бе използван като част от алгоритъма за цялостно класиране и стана силен сигнал. Това е защото беше много добър начин за определяне на качеството на страницата.

Когато говорим за качествен линк билдинг той трябва да включва:

  • На първо място трябва да има много и разнообразни линкове, чиито брой непрекъснато да се увеличава.
  • Анализиране на вече изградени връзки
  • Добре написани текстове на линковете

Не знаем пълния алгоритъм, който Google използва, за да определи резултатите от търсенето. Въпреки този факт, общият консенсус сред общността на SEO е, че връзките все още играят голяма роля в този алгоритъм. Общоприето е, че ако всички други фактори са еднакви, обемът и качеството на връзките, сочещи към страница, ще направят разликата между класирането. Няма съмнение, че ако получите висококачествени връзки към уебсайта си, това ще ви помогне да се класирате по-добре и да получите по-голям трафик.

Вече знае, че връзките са много важен сигнал, който търсачките използват, за да определят класирането. Следователно увеличаването на броя на висококачествените връзки, сочещи към Вашия уебсайт, може значително да увеличи шансовете ви да се класирате добре.

Съществуват и други предимства, които могат да се свържат с изграждането на връзки. Те не са толкова очевидни, но все пак са достойни за разглеждане.

Качествен линк билдинг

Качествен линк билдинг

Допълнителни предимства:

  • Изграждането на връзка често включва общуване с други подходящи уебсайтове и блогове във вашата индустрия. Това разпространение често се отнася до популяризирането на нещо, което току-що сте създали. Общата цел на общуването е да получите връзка, но има много повече от това: Аутсорсингът може да ви помогне да изградите дългосрочни взаимоотношения с ключови фирми във вашата индустрия и тези взаимоотношения могат да помогнат за получаване на доверие от нови потенциални клиенти. Това само по себе си е доста ценно.
  • Добрата връзка може да доведе и до увеличаване на трафика. Ако е поставена в подходящ уебсайт може да доведе и до увеличаване на продажбите.
Качествен линк билдинг
Оценете тази страница