3 тендеции за ефективен маркетинг в социалните медии, на които да наблегнете през 2018

Маркетинг в социалните медии, https://webnime.com/

Маркетинг в социалните медии

Краят на 2017 наближа, настъпва времето, в което да обърнем поглед към новата 2018 и към новите тенденции при разработка на нашия маркетинг в социалните медии. И благословия, и проклятие е бързо променящата се природа на  маркетинга в социалните медии. В рамките на една година могат да се случат толкова много неща, че чак свят да ти се завие.

В следващите редове ще ви представим три неща, на които трябва да се обърне особено внимание през новата 2018 година. Те ще Ви помогнат да направите Вашия маркетинг в социалните медии по-успешен и ефективен.

  • Увеличение на бюджета за подготовка и изработка на реклама в социалните медии. – Отмина времето на безплатните реклами. Време е да приемам факта, че за да имаме успешна реклама в социалните медии, трябва да отделим бюджет за реклама. Броят на рекламодателите нараства, това няма как да не доведе и до повишаване на цената на рекламата. За пример – разходите за изработка на ефективна фейсбук реклама са се увеличили със 74% през 2017 година. В крайна сметка, цената на дигиталните реклами се е увеличила с 12% за изминалата годината. Повечето компании осъзнават, че маркетингът в социалните медии осигурява изключително ефективен и бърз начин за достигане на целевата група от потребители, което води до положителни резултати.

Ако не планирате да увеличите бюджета си за реклама в социалните платформи през 2018 г., смятайте, че сте вече с една крачка зад конкуренцията Ви.

  • Негово Величество ВИДЕОТО!

Значението на видео съдържанието в социалните медии нарасна значително през 2017 г., но през 2018 г. видео маркетингът ще се окаже още по-важна част, когато разработваме маркетинг в социалните медии. Знаете ли, че видео клиповете в социалните медии генерират 1,200% повече споделения отколкото публикации с текст и изображения взети заедно? Трябва сериозно да обмислите добавянето на видео съдържание към стратегията си за социални медии през Новата 2018 година!

  • Влиянието на т.нар. инфлуенсъри ще нараства стремглаво през 2018

Все по-големи компании използват мощта на инфлуенсъри тев социалните платформи, за да се разшири обхватът на съобщенията за марката. Това беше изключително популярен и успешен подход в миналогодишния маркетинг в социалните медии.

Проучвания показват, че 74% от хората търсят мнения и коментари в социалните мрежи преди да направят покупката, а 40% от хората купуват нещо само заради факта, че е рекламиран от инфлуенсър в Instagram, Twitter и т.н.

Маркетинг в социалните медии, https://webnime.com/

Маркетинг в социалните медии

Няма да Ви изненада фактът, че сумата, поискана от инфлуенсъра няма да е никак ниска. Въпреки това би  било страхотно да съумеете да се споразумеете за добра цена с лидери на мнения в социалните платформи.

Разбира се, това са само три тенденции. Има много други фактори на хоризонта, които влияят за изграждането успешна онлайн кампания, например ефективната SEO оптимизация. В тази статия решихме да споделим с Вас три тенденции, които са приложими за бизнес от всякакъв мащаб. В крайна сметка за успешен и ефективен маркетинг в социалните медии се изисква много ентусиазъм и труд.

Така че запретвайте ръкави и се заловете за работа

3 тендеции за ефективен маркетинг в социалните медии, на които да наблегнете през 2018
Оценете тази страница