Онлайн маркетинг стратегии https://webnime.com

Онлайн маркетинг стратегии

В днешно време онлайн присъствието е изключително важно. Говорим за бизнес, разбира се. Въпреки, че дори отделни известни личности се стремят да се наложат в интернет пространството, събирайки повече популярност и фенове.

Всеки един онлайн бизнес се нуждае от правилни онлайн маркетинг стратегии, за да пожъне успех. Търсейки из нета, сигурно сте попаднали на статии, подобна на тази, но ето няколко предложения от нас, които със сигурност биха помогнали на бизнеса Ви в това начинание.

Онлайн маркетинг стратегия №1: Фейсбук игра

Ако сте бизнес, независимо дали предлагате услуги или продукти и имате да речем фирмен профил във Facebook, то тази стратегия може да Ви помогне изключително много. Гарантирано с нея ще спечелите не само много харесвания на страницата си, но и имате шанс да проведете на по-късен етап един успешен имейл маркетинг. Какво е необходимо да направите?

Купувате няколко интересни подаръка, които не е задължително да са свързани с бизнеса Ви. Те ще са предназначени за крайните победители в играта. Поствате публикация, в която посочвате, че който иска да вземе участие в играта трябва да хареса Вашата фейсбук страница, да сподели публично поста с играта и да го коментира. Коментарите са важни, защото единствено чрез тях (или чрез харесване на самия пост) можете да извлечете всички взели участие.

Гарантирано в края сте събрали поне 1000 харесвания. И то реални!

Вие обаче можете да направите още. Например да посочите, че наградите ще са публикувани на сайта Ви и чак след като го посетят, участниците ще видят какво могат да спечелят. За целта е необходимо: първо да имате сайт 😊 и второ да можете да създадете страница в него, на която да публикувате снимки с наградите. По този начин ще се увеличат посещенията на сайта Ви, което е добре не само от гледна точка на SEO оптимизацията му, но и от факта, че ако им стане интересно, потребителите ще могат да разгледат и други услуги/продукти, които предлагате. Ето Ви шанс да хванете нови клиенти!

За тези, които искат да стигнат още една стъпка по-напред, то могат да го постигнат като публикуват и една форма за регистрация за участие, където всеки, който иска да се включи, трябва да се запише, предоставяйки своите имена, имейл и телефон. Събирайки тези данни, Вие можете на по-късен етап да подготвите да речем страхотен промоционален пакет, който да им изпратите чрез имейл маркетинг. Не забравяйте, че да имате реална база данни с имейли в днешно време си е цяло съкровище в онлайн маркетинга!

Онлайн маркетинг стратегия №2: Платена реклама в известни български портали

Тук искаме да поясним, че става дума за няколко вида реклами, а именно:

  • Рекламни банери – графични изображения в различни размери;
  • Рекламни карета – кратки текстчета, от типа на Google рекламките;
  • Рекламни публикации – текст, съдържащ минимум 300 думи, както и линкове към Вашия сайт;

Въпросът тук е защо да изберете български портали, а не Google или Facebook, например. Защото наред с търсачките и социалните мрежи, много голям брой хора (милиони), ежедневно посещават  български портали като abv.bg, novini.bg, sinoptik.bg, sportal.bg, zamunda.net, bg-mamma, vbox7 и т.н. Правилният избор на реклама в тези сайтове е дори много по-успешна, отколкото такава на другите посочени места.

И така…

Да започнем с рекламните банери. Важното при тях е да грабнат окото на потребителя. Може да са статични или анимирани. Съответните портали, сами посочват какъв трябва да е размерът и големината на изображенията, с които искате да се рекламирате при тях. Ако Вие не сте в състояние сами да ги направите, то има доста фирми, занимаващи се с графичен дизайн (включително и ние), които ще Ви помогнат в това начинание. Важното при банерната реклама е съчетанието на цветове, шрифтове и послание/слоган, които да приканят онлайн потребителя да цъкне върху рекламката.

Рекламното каре, подобно на AdWords рекламата, се състои от кратко заглавия и описание на това, което предлагате. В повечето портали, имате възможност да добавите и малко изображение. Такъв вид каре например се визуализира във vbox7. В този портал много вървят продукти/услуги за тинейджъри. В последно време, медията предлага онлайн сериали и видеа предназначени за по-младата аудитория, като дори може да използвате доста популярни лица за своята рекламна кампания, ако решите да имате и видео презентиране.

Рекламните публикации не са от най-евтините, но затова можете да получите качествени и доста релативни беклинкове към своя сайт. От момента, в който се публикуват, те остават занапред и не се трият. Какво е най-важното при тях? Заглавието! То трябва да е интересно, любопитно и неустоимо за потребителите. Ще издам  малка тайна от кухнята… Наскоро в разговор с един маркетинг специалист от една определена медия, човекът ми сподели, че е имало небивал интерес към една определена статия в техния портал. Заглавието е било следното:

Как да се пенсионираме на 50?

Вие бихте ли цъкнали? Е, не знам за Вас, но доста хора са го направили. Изводът е – добре подбирайте тематиката и текстовете за Вашите рекламни публикации, ако искате те да бъдат наистина успешни.

Онлайн маркетинг стратегия №3: Сигнали от социалните мрежи

Всяка една социална мрежа Ви дава шанс да изпращате неограничен брой сигнали към Вашия собствен сайт. Като се има предвид големият брой хора, които ежедневно „висят“ във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и т.н., би било логично максимално да се възползвате от това. Всеки един линк, поставен в пост е важен сигнал, благодарение на който не само можете да се сдобиете с повече трафик към сайта си, но и добре се приема от алгоритмите на търсачките. Съветът ни е да използвате допълнително оригинални, интересни и красиви изображения/визии, които да приканват хората да се поинтересуват какво биха открили на сайта Ви.

Този вид онлайн стратегия не е задължително обвързана с притежанието на сайт. Както знаем, има доста продавачи във Фейсбук, на които социалната мрежа им е напълно достатъчна. Аз лично бих спорила с тях. Според мен винаги може повече, но това е отделна тема. Мисълта ми е, че социалните мрежи продават и рекламата там е задължителна. Но не се ограничавайте само с една… възползвайте се максимално според времето и възможностите си!

Засега ще спрем дотук. Със сигурност има доста печеливши онлайн маркетинг стратегии, различни за различните видове бизнеси. Нашият съвет е да избирате правилно, да се интересувате какво ново има в интернет маркетинга, да проучвате добре стратегииите, които използват Вашите конкуренти и така със сигурност ще определите какво е най-правилно и за Вас. И не забравяйте….

Не спирайте… Рекламирайте!

Онлайн маркетинг стратегии
4.9 (98.82%) 17 votes