Какво имаме предвид под онлайн маркетинг?

Онлайн маркетингОнлайн маркетинг – термин, който все повече навлиза в нашето ежедневие. Самото понятие “маркетинг” е познато от изминалите няколко десетилетия. По своята същност той не е нищо друго, освен синоним на обмен на стоки и услуги между потребител и производител. Когато липсва едно от двете звена, не може да се говори за търговска дейност. Онлайн маркетингът, от своята страна, ще рече, че цялата суматоха около обикалянето от страна на купувача, задръстванията, сблъсъкът с други изнервени потребители или продавач-консултанти, може да се избегне само с едно кликване на мишката. Днес целият ни живот се е превърнал в стокообмен, било то във физическия свят или в интернет пространството, където процентът на тези отношения се увеличава драстично през последните години.

Въпреки че всички знаем колко важен е разговорът очи в очи, все повече хора, оборудвани със средства за масова комуникация и интернет използват онлайн маркетинг. Все по-често се пазарува по мързеливия начин, хапвайки пред монитора или изпънати в хола на дивана. Вярно е също и това, че когато информацията се приема чрез органите на възприятията, то тя е много по-полезна за консуматорите, отколкото едно обикновено “сърфиране” в интернет. Въпреки това, поради напрегнатото ни ежедневие, за нас остава по-лесен вариантът всичко да се доставя директно до вратата ни.

Когато говорим за онлайн маркетинг, трябва да знаете, че той може да бъде много по-доходоносен отколкото си мислите. Точно поради тази причина сме го включили в разнообразието от услуги и продукти, които предлагаме. Ако по природа имате дарбата да убеждавате и да оказвате влияние и по този начин всеки влязъл в магазина Ви клиент да си купи от Вас, то при онлайн пазаруването е малко по-различно. Всичко, върху което можете да поработите е визията на сайта Ви, организацията и оформлението му. Цените, които предлагате трябва да бъдат конкурентни и адекватни на пазара като цяло. Хората няма да имат пряк контакт с Вас като човек и личност. Единственото, което ще виждат, са снимки, с които промотирате Вашите продукти и услуги.

С онлайн маркетинг пестите много от рекламна дейност, макар че другите средства за реклама – флаери, постери, билбордове, обемни букви, съчетани и използвани паралелно с интернет рекламата, биха Ви донесли значително повече дивиденти. Оналйн маркетинг – той включва в себе си SEO оптимизация, социални медии, електронни пощи, блогове и др. С тяхна помощ, всъщност, се извършва този обмен на стоки и услуги. Въпреки всички предимства на онлайн маркетинга, е важно да не се пренебрегват и другите средства за реклама, които са извън интернет пространството. Търговия, която се осъществява само с помощта на мрежата и средствата за масова комуникация, не след дълго време ще бъде обречена, ако не на провал, то на занижено търсене от страна на купувачите. Онлайн маркетингът е спомагателен на традиционното пазаруване. Съчетанието им е по-удачно, отколкото отхвърлянето на едното за сметка на другото.

Какво е важно за при онлайн маркетинг?

Онлайн маркетингДори и да не сте изучавали подробно маркетинг, да не сте наясно с маркетинговите стратегии, и да не сте запознати с подробностите, писани по учебниците за маркетинг и реклама, Вие със сигурност бихте отговорили правилно на въпроса “Кой са най-важните елементи в маркетинговата политика на една фирма?”. Това са, на първо място, хората – било то производители, купувачи или продавачи. Всичко се прави от и в името на хората и нищо повече.

Вторият елемент е самият продукт или услуга – до колко полезни биха били, до каква степен се търси и предлага към настоящия момент даден продукт, какви суровини биха гарантирали качествената изработка и дълготраен живот на стоката, какъв процент полезност би имала и т.н.

Трети фактор, определящ бизнеса и силата, с която ще привличате пари, е цената. Невинаги високото качество се предлага на висока цена и невинаги високата цена е признак за високо качество. Цените са деликатна тема не само в онлайн маркетинга, а в маркетинга изобщо, особено за страна като България, която през последните десетилетия прави опити да развива и поддържа своята пазарна икономика. Цената или ще бъда сносна и доближаваща се до джоба и бюджета на средностатистическия българин, или ще е по-висока от средната и до нея ще се добере по-нисък процент от населението.

На следващо, четвърто място, но не и по важност, можем да поставим промоцията. Това е деликатен момент. Не цената може да бъде отблъскваща, а начинът, по който се рекламира дадена стока или услуга. Има такива реклами, заради които хората бягат от Вас или не Ви забелязват. Точно поради тази причина хиляди бизнеси у нас от различни области са фалирали и хиляди други бизнесмени хвърлят луди пари за адектватно издигната и поддържана рекламна политика. Нищо друго не продава и не впечатлява така, както ефектната реклама и промоция. Дори и качеството да е лошо (но не Ви съветваме да злоупотребявате), особено при онлайн маркетинга, не то ще отпрати хората на първо време, а непримамливото промотиране. За да се стигне до там хората да проверят качеството и полезността на Вашия продукт, те първо трябва да Ви се доверят посредством направената от и за Вас реклама, след което да инвестират своите пари и да вземат продукта за себе си. И ако качеството на този продукт в действителност се окаже лошо, въпросните хора, гласували Ви доверие, избирайки именно Вас, може и да се разочароват и ядосат, че са се подмамили, но Вие ще сте двойно по-разочаровани в бъдеще, тъй като сте загубили безвъзвратно хора, които ще отидат при конкуренцията.

Онлайн маркетинг

Онлайн маркетинг

Когато говорим за онлайн маркетинг, той трябва така трябва да бъде направен, че внушителният му облик да казва “Довери ми се. Няма да съжаляваш”. И ако Вие, като производител, заставате зад думата си, тези хора наистина няма да съжаляват и ще Ви потърсят пак.

Не на последно място е петият елемент от търговската дейност – пласментът. Това е начинът и мястото, по който продукцията Ви ще бъде разпространявана. В случая говорим за интернет пространството, където всеки може да бъде такъв, какъвто си иска, но ако Вие искате да не сте пред фалит, не трябва да сте никой друг, освен честен предприемач и търговец. Не се вглъбявайте в идеята да сте вечно първи. Не, че не е възможно, но вероятността да бъдете временно изместен на втора и трета позиция, се увеличава, тъй като има постоянен приток на нови и нови, рискуващи и потапящи се в морето, наречено „онлайн маркетинг“, едри и дребни риби. Вашата цел в дългосрочен план е да се утвърдите и да придобиете постоянни клиенти, било то по класическия начин или чрез онлайн маркетинг.

Ние предлагаме изготвяне, оптимизация и поддържане на сайтове, както и онлайн маркетинг. Посочените инструменти и елементи са опорните точки, върху които стъпваме и върху които поддържаме позициите Ви. Не забравяйте, че оцеляват най-лесно адаптиращите се. А ние ще направим от вас точно такъв човек, при това не като Ви накараме да минете курс по онлайн маркетинг и реклама, нито да четете специализирана литература. Доверявайки ни се, Вие сте направили достатъчно. Остава единствено да наблюдавате и да се наслаждавате отстрани на случващото се – все повече преглеждания на Вашия онлайн магазин или уеб сайт, а оттам и все по-нарастващ интерес и продажби.

Преимуществото на онлайн маркетинга пред традиционната търговия е, че можете да си спестите неудобството от комуникацията с неприятни за Вас хора. Освен това, боравейки си умело с инструментариума на онлайн маркетинга, можете да следите в реално време къде точно се намирате на пазара спрямо Вашите конкуренти, както и да оптимизирате и допълвате пропуски.

За повече информация Ви приветстваме да се свържете с нас и да договорите най-изгодните оферти за онлайн маркетинг. Очакваме Ви!

Още информация за WebniMe SEO Оптимизация София

Изпратете запитване, за да проверите SEO състоянието на вашия уебсайт безплатно

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон

Вашият Уеб сайт (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Използвайки този формуляр, Вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните Ви от този уебсайт.

logo webnime oficial

Онлайн маркетинг
Оценете тази страница