Оптимизиране на сайт

Оптимизиране на сайт

Когато говорим за оптимизиране на сайт, имаме предвид подобряване позициите на Вашите сайтове в интернет търсачките, така че той да има колкото се може повече посещения. XXI век е векът на масовите комуникации и недостигът на информация. Правилно прочетохте последното – недостиг на информация. Най-голямата заблуда, в която живеят хората е, че посредством технологиите и неограничения достъп до информационен ресурс, те са достатъчно информирани по всеки въпрос, който ги вълнува. Грешка. Преизпълненото с обработени данни пространство колкото помага, толкова и обърква.

Именно затова винаги сме били на мнение, че Вашият сайт и изложеното в него не трябва просто да се доближава до истината, а да бъде 100% истинно. Защото от това зависи неговото преглеждане и предпочитане пред останалите в бранша. От това зависят и Вашите доходи.

И така, нека поговорим конкретно за оптимизиране на сайт.

В общи линии говорим за предприети действия и мерки, посредством които Вашият сайт да бъде пръв по гледане и посещаване. Казано по друг начин – да се появява на челни позиции в резултатите на Google. Защо това е толкова важно? Защото, от гледна точка на психологическото въздействие, колкото по-търсено е едно нещо, толкова по-голям е шансът Вие също да се поинтересувате именно от това нещо. Колкото по-малко е преглеждана една страница, на толкова по-малко дивиденти може да се радва нейният собственик. И ако това се случва с Вас, въпреки че сте направили оптимизация на сайт, значи нещо не е наред, а Вие пръскате излишни пари.

Като оставим настрана различните видове рекламни средства и материали, които могат да се раздават от ръка на ръка и присъстват физически около вас, интернет рекламата е също толкова ефективна, колкото тях, дори и повече. Тук не говорим за зле или перфектно направен сайт. Говорим за сайт, който, въпреки положените усилия и инвестираните за направата му средства, остава скрит и прекалено малко хора го намират. А това рефлектира неблагоприятно върху фирмата и приходите Ви.

Какво представлява самото оптимизиране на сайт

По какъв начин става увеличаването на броя посетители, преглеждали Вашия сайт? Това са алгоритми, които са променливи и заради които е необходимо да оптимизирате Вашата интернет страница непрекъснато. Постоянно се вмъква нещо ново или се премахва нещо остаряло.

Оптимизиране на сайт

На първо време, след като вече сте се обърнали към нас за услугата “оптимизиране на сайт”, ние ще направим следното: на база текущото състояние, информацията и облика на Вашата интернет страница, ние ще я анализираме внимателно и ще ѝ дадем компетентна и адекватна оценка. Много е важна обратната връзка между нас и Вас, като хора, обърнали се за помощ именно към нашата фирма. Когато виждаме някаква нередност, която следва да се коригира, най-напред ще Ви споделим това, което имаме като идея, след което, само ако се съгласите доброволно, ще предприемем необходимите мерки, за да го коригираме.

На второ място, Вашата цел е да предизвикате хората да посещавате именно Вашата страница, да насочите притока от погледи и клиенти към Вас, а именно в това сме добри ние. Ние ще обърнем сериозно внимание върху структурата на сайта Ви, върху използваните в него ключови думи и фрази, върху това до колко разбираем е той, дали са спазени изискванията за добре подбрано съдържание и заглавие, дали е разпознаваем от търсачките и т.н.

Съществува разлика между уеб страница и уеб магазин. За първото е необходимо по-малко време в сравнение с второто. В зависимост от прецизността, с която желаете да бъде изработен, в зависимост от спецификата на самия сайт, различните електронни страници се изработват за различен период от време. Колкото по-изпипан искате да бъде, толкова по-бавно ще се изпълни задачата.

Оптимизиране на сайт обикновено се осъществява за около 3 месеца. През този период ние стриктно следим за спазване на протокола в посочената област, гледаме да са изпълнени всички стъпки и алгоритми, съгласно изискванията на Google.

SEO оптимизиране на сайт е сравнително нова услуга, но тя е от първостепенно значение за Вас като собственик на определен бизнес, който желае дейността му да се разрастне и разпространи сред обществото. Това е неизменна част от маркетинга, защото на колкото по-челно място сте сред търсените в бранша, толкова по-голям дял капитали привличате към себе си. Обърнете внимание на следното – когато се създава някакъв текст или се използват определени ключови думи, в стремежа си да привлекат повече интерес, някои правят грешката допълнително да „украсяват“ текста. Всъщност с това си правят лоша услуга, тъй като повечето търсачки нямат способността да разчетат написаното и така могат да изостанат в по-задни позиции без да ги забележат. Опростеният вариант би Ви донесъл много повече, особено ако желаете сайтът Ви да е на челни позиции по търсене и посещение.

Оптимизиране на сайтПомислили ли сте за онези ключови думи, които описват Вашата дейност? Например, ако сте собственик на фирма за мебели. Кои според Вас ще бъдат основните ключови думи? Разбира се, че „мебели“, „изработка на мебели“, „мебели за кухня“ и т.н. Без да направите подбор на конкретни ключови думи, няма как да се направи добро оптимизиране на сайт и съответно няма как да разчитате на високи приходи. Ако дейността, с която се занимавате е със строго специфичен език и терминология, избягвайте да ги употребявате. Колкото по-опростен е езикът, с който работите, до толкова повече хора ще достигнете. А това е най-важното. В съдържанието на сайта Ви трябва да посочите две неща – с какво ще сте полезни на потребителите и как ще разрешите проблемите им.

Какво е важно за доброто оптимизиране на сайт

Ръководете се от следното правило – Егото купува, егото продава. Егото на купувача го кара да пазарува, а Вашето Его силно Ви подканя да продавате и да искате да сте номер едно. А SEO оптимизиране на сайт е това, което ще задоволи Егото и на двама Ви.

Съветваме Ви да направите следното:

  1. Как мислите: сумарно коя цифра ще е по-голяма – тази на потребители, които сърфират в интернет пространството посредством настолни компютри и лаптопи, или тези, които влизат в интернет пространството през мобилните си устройства? Да, именно. А Вие погрижихте ли се Вашият уеб сайт да бъде достъпен и през мобилни устройства, т.е. мобилно съвместим (responsive design) ?
  2. Необходимо е постоянно да следите трафика си. Ако днес са Ви разгледали 1500 души, а в последвалите няколко дни той е спаднал до 1000 и спада все повече и повече, това не е на добре. И Вие трябва да сте наясно с това. С помощта на някои приложения, които ще Ви споменем по-долу в статията, ще можете да следите трафика си, както и да си правите съпоставка между преглеждания през компютърни и идентични на тях устройства и преглежданията през мобилни устройства.
  3. Друг неприятен момент е скоростта, с която се зарежда Вашият сайт. Няма по-изнервящо нещо от бавно зареждащо се устройство и бавна интернет връзка. Колкото повече време отнема преглеждането на началната страница на Вашия сайт, толкова по-малка е вероятността хората да продължат да го разглеждат в детайли. Особено що се отнася до мобилните устройства. Освен това, във връзка с оптимизацията на сайта, зареждането трябва да е бързо, иначе Google го отчита като минус.

Ако желаете да сте сред първите и дори първият по брой на посещения в съответната бизнес ниша, ако желаете да привличате нови клиенти и да запазвате старите си такива, свържете се с нас и ние ще Ви предложим оферта за оптимизиране на сайт. Възможностите са навсякъде – на един клик разстояние!

Още информация за WebniMe SEO Оптимизация София

Изпратете запитване, за да проверите SEO състоянието на вашия уебсайт безплатно

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон

Вашият Уеб сайт (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Използвайки този формуляр, Вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните Ви от този уебсайт.

webnime logo

Оптимизиране на сайт
Оценете тази страница