Популяризиране на Facebook страница.

Facebook страница

Facebook страница

Задавали ли сте си въпроса: „Как да популяризираме една Facebook страница?“ ? Как да накарате повече хора да я харесват? И по-важното, как да превърнете тези хора в купувачи и клиенти? Ние от WebniMe – фирма, занимаваща се с изработка на сайтове и SEO оптимизация, имаме отговор на тези въпроси. В следващите редове ще изброим няколко стъпки, които ще Ви донесат сигурен успех.

1. Корица

Правилното подбиране на корица на Facebook страница е от голямо значение. Тя е не само лицето на Вашата фирма, но и отлично място за реклама. На него може да популяризирате Вашите продукти и услуги. Важно е и кликвайки на корицата да излиза информация за самия продукт/услуга, както и да са поставени връзки от къде може да бъде закупен.
Обърнете внимание на поставените връзки. Важно е те да бъдат кратки. Има програми, които служат за съкращение на връзките.
Друго нещо, на което трябва да обърнете специално внимание е качеството на корицата. Както сигурно се досещате, то трябва да бъде високо, да не се виждат размазани пиксели и т.н. За да постигнете такъв резултат трябва да използвате изображение с размер поне 851 на 315 пиксела във формат PNG. Ние обаче Ви препоръчваме да използвате по-големи изображения, така че когато се отваря на по-голям монитор, те да изглеждат добре.

2.Профилна снимка

Размерът на профилната снимка трябва да е най-малко 170 на 170 пиксела, но както в за корицата, така и тук е препоръчително да качите по-голямо изображение, така че да изглежда добре на всеки монитор.

3. Анимирани корици
Facebook страница

Facebook страница

За момента тази опция е активна само за фирмени страници, не може да я използвате за личния си профил. Видеоклипът може да е с дължина от 20 до 90 секунди, а размерът трябва да е поне 820 на 312 пиксела. За да направите анимирана корица, натиснете на бутона Change Cover и след това на Upload Video. Изберете от наличните видеоклипове или качете нов.

4. Адрес

За да сте сигурни, че в бъдеще нямате проблеми при популяризирането на страницата си, просто помислете за оригинален и прост адрес/име. За да го промените, отидете в секцията „Информация“. Ако не можете веднага да излезете с добро име, не се притеснявайте, че по всяко време можете да промените избрания адрес.

5. Категория

Подберете внимат

елно категориите, в които да сложите Вашата Facebook страница („Организации с нестопанска цел“, „Ресторанти и кафета“, „Пазаруване“ и т.н.) След като изберете категория, на страницата Ви ще се покаже бутон с подканваща фраза, водещ към сайта или приложението Ви. Например, в категория „Услуги“ бутонът „Свържете се с нас“ е по подразбиране. Но той може да бъде променен. За да направите това, просто кликнете върху него и изберете желаната опция от отворения списък.

6. Попълнете всички полета

Колкото повече информация предоставяте, толкова по-професионална и надеждна ще бъде Вашата Facebook страница ви в очите на потребителите. Не пренебрегвайте тази точка. Кажете всичко, което може да се каже. С всички подробности. Добавете снимки и видеоклипове. Попълнете секцията с услуги, ако е необходимо. Помолете поне няколко от клиентите си да предоставят обратна информация за Вашата фирма. Ако нямате уеб сайт, но имате група, можете да въведете адреса на Вашата група във Facebook в полето „Website“ и по този начин да ги свържете.

7. Лична страница
Facebook страница

Facebook страница

На личната си страница можете да посочите мястото на Вашата работа. Това е необходимо, за да могат потребителите да стигнат до Вашата бизнес страница чрез личния Ви профил. За да въведете информация за работното си място, отидете на раздела „Работа и образование“ и започнете да пишете името на страницата си, докато Facebook Ви предложи да я изберете.
И не забравяйте да посочите другите си социални мрежи, така че потребителите на мобилни устройства да могат да ги видят незабавно в потребителския ви профил.

8. Свържете Instagram

Ако имате страница в Instagram, свържете я с Вашата бизнес страница във Facebook. Това ще Ви позволи да провеждате рекламни кампании в Instagram (те се стартират чрез Facebook Ads Manager), както и да събирате точни статистически данни за тях.

9. Поканете хора

Поканете хора от списъка си с имейл контакти. Няма значение кои ще са тези хора – вашите клиенти, пенсионери или просто познати – поканете всички да станат абонати на вашата страница (ако откажат, не се притеснявайте, трябва да започнете от някъде). За да направите това, кликнете върху бутона, върху който има три точки, и изберете командата „Поканете имейл приятели“. Когато започне да се развива страницата, не пренебрегвайте нито един от методите, благодарение на които да увеличите броя на харесванията. За да направите това, кликнете върху бутона с три точки и кликнете на „Покани приятели“.

10. Изпратете покана до всеки нов приятел

Всеки път, когато се добавя нов човек към приятелите ви, му изпращайте съобщение за следното: „Здравейте. Благодаря ви, че ме добавихте като приятел. Ако се интересувате от [поставете вашата тема], присъединете се към моята страница. Всеки ден публикувам интересно и полезно съдържание по темата. Ето връзката – [линк към вашата страница]. Влез в 🙂 ».

11. Настройте бързи отговори

Когато кликнат върху бутона „Съобщение“, потребителите могат да пишат лични съобщения на Вашата страница. Често много от тях остават незабелязани, докато модераторът не отиде на страницата. За да предотвратите това, конфигурирайте автоматичните отговори. Например можете да напишете следното: „Благодарим

Facebook страница

Facebook страница

ви, че ни писахте. Ще Ви отговорим до края на деня“.

12. Публикувайте редовно

Според статистиката марки, които публикуват съдържание 1-2 пъти дневно, имат 40% повече потребители, отколкото тези, които публикуват публикации веднъж седмично или дори по-рядко.

13. Използвайте висококачествени маркови изображения

Красивите изображения с фирменото Ви лого ще помогнат да създадете свой собствен уникален стил и да направите Вашата марка по-професионална и разпознаваема в очите на потребителите.

14. Определете най-добрите си публикации

Публикациите, които са спечелили най-много харесвания и споделяния, трябва да са на най-видно място, така че тези, които не са ги виждали, да го правят при първата възможност. Прикачете тези постове в началото на страницата Ви.

Ако следвате тези прости стъпки, ние Ви гарантираме че няма как да не пожънете успех!

Популяризиране на Facebook страница
2.5 (50%) 4 votes