Реклама в Google

Една реклама в Google  е страхотна маркетингова стратегия за собствениците на малки фирми. Покажете Вашата реклама в Google на хора, които търсят точно този тип бизнес и то във Вашия район. Това е именно една от причините, поради които повечето собственици  искат да рекламират в Google.

Какво представлява Google AdWords ?

Google Adwords е онлайн услуга, която позволява на фирмите да рекламират бизнеса си на страницата с резултати от търсенето в Google. Рекламите изглеждат почти като „нормалните“ резултати, като единствената разлика е думата „Реклама“, оцветена в зелено. Google рекламите се показват в горната и долната част на страницата с резултатите от търсенето.

Как функционира една реклама в Google

Когато потребител търси в Google, Google ще показва рекламите въз основа на ключовите думи, използвани в търсенето на потребителя. Фирми, които искат рекламите им да се показват, плащат за определена ключова дума. След това техните услуги ще излизат на потребители, търсещи услуги, подобни на техните. Например, водопроводчик, намиращ се в Атланта, може да кандидатства за ключови думи „водопроводна инсталация“, „водопроводчик“ или „счупена тоалетна“. В зависимост от това колко наддавате в сравнение с други водопроводчици в района, рекламата Ви може да се покаже на страницата с резултатите. Разбира се, Google взима под внимание и съответствието на рекламата на фирмата и търсенето. Вашата компания за водопроводни инсталации няма да се покаже, когато някой търси „магазин за цветя“.

Реклама в Google, https://webnime.com/

Реклама в Google

Ето няколко убедителни причини, поради които да се възползвате от реклама в Google:

  1. Търсене по местоположение

Хората търсят в Гугъл за места/бизнес/услуги основно по местоположение. Например, ако някой търси „пица София“, не е прекалено смело да предположим, че търси място, на което да хапне пица в София. Когато създавате Вашата реклама, можете да зададете географско местоположение. Бъдете сигурни, че Google ще я показва само на хора във Вашата област. Например, можете да кажете на Google да показва рекламата Ви само на хора, намиращи се в София. Точно това прави рекламите на Google толкова успешни. Първо, специфичното насочване към хора, които имат интерес към Вашите услуги в момента. Второ, можете да насочвате само към хората, които се намират във Вашия район, което е огромен плюс за местния бизнес.

  1. Плащате само ако някой кликне върху рекламата Ви

Друг примамлив фактор е, че плащате само ако Вашата реклама работи. Google използва модела за реклама с плащане на кликване. Това означава, че плащате само ако някой търси ключовата дума, за която сте кандидатствали и кликне върху нея. Можете да зададете колко сте готови да платите за клик върху рекламата Ви, а също и максимален дневен бюджет. Това се различава от рекламата в местния вестник, която струва стандартна цена. Google AdWords революционизира начина, по който работи една рекламата.

Плащате само когато потребителят предприеме действие, за да види сайта Ви.

 3. Разширено възможност за проследяване за Вашата реклама в Google

Реклама в Google, https://webnime.com/

Реклама в Google

С таблото за управление на AdWords можете да проследите колко души виждат рекламата Ви. Kолко кликват върху нея и колко от тях предприемат действия в уеб сайта Ви. По този начин ако забележите, че много хора кликват върху рекламата Ви, но никой не купува нищо, знаете, че трябва да редактирате целевата страница или самата реклама.

Възможностите за проследяване в Google са огромно допълнение за всеки бизнес. Представете си, че притежавате магазин за цветя и решите да инвестирате в изработката на външна реклама. Не казваме, че тя няма да има успех, напротив. Бюджетът за реклама е важен и е добре да го разпределите както в изработка на печатни материали, така и в онлайн пространството.  Използвайки билборд като рекламно средство, Вие обаче няма да знаете точно колко човека са дошли при вас, благодарение на билборда. Единственият начин е клиент да Ви каже, че е видял на еди коя си улица рекламен билборд за Вашия магазин. Вие бихте направили голяма инвестиция, без да знаете дали ще даде положителна възвращаемост. Докато Една реклама в Google Ви дава възможност да следите колко успешна е тя и дали се нуждае от промени. Има малък риск от загуба на финансови средства, тъй като можете да престанете да показвате реклама по всяко време, ако забележите, че не получавате желаните резултати.

С рекламите от Google можете да проследите точно колко души са посетили сайта Ви чрез кликване върху рекламата Ви.

Благодарение на инструментите на Google, плюс добър маркетинг в социалните мрежи и качествена SEO оптимизация, Вие можете да изстреляте бизнеса си в небесата. Доверете се на нашата агенция, която има дългогодишен опит в сферата на дигиталния маркетинг и Ви обещаваме, че резултатите няма да закъснеят.

 

Реклама в Google
Оценете тази страница