Broken links – Счупени линкове

Счупени линкове

Счупени линкове

Счупени линкове или в превод от английски език – „broken links” е термин, с който всеки се е сблъсквал, когато е правил SEO оптимизация на сайт. Какво реално представляват те, как са се получили и защо? За всичко това си има много просто обяснение.
Естествено, когато правите оптимизация на сайт или сте платили цена за SEO оптимизация, какво реално получавате?

– Едни линкове, сочещи към сайтове с вашия сайт на тях. Тези линкове, понякога и много често се „чупят“. Как става това обаче?

Първият вариант е да ви премахнат линка, след като е стоял няколко седмици или месеци.

В този случай, когато линковете вече са индексирани от търсачките и уеб браузърите знаят, че в определени сайтове има ваши линкове, но след тяхното премахване по някаква причина, търсачките стигнат до тези линкове, те за вас се водят счупени линкове.

Вече схванахте основната идея, нали?

Другият начин, който също е често срещан е да бъде премахнат целият уеб сайт. Това става, когато ползвате някакви малки блогове и сайтчета с различна насоченост, които има голяма вероятност да бъдат премахнати по някаква причина. Администраторът не е имал пари да ги поддържа и прочие, и прочие…

Как може да се предпазите от тях?

Това е трудно за изпълнение, тъй като никой няма да ви даде гаранция, кога сайтът му може да бъде закрит. За това, че линкът ви няма да бъде изтрит от сайта, може да бъдете сигурни, но за самия сайт е друг въпрос. Това, което може да направите е много да внимавате къде поставяте входящ линк към сайта си. Дори да имате няколко счупени линка, не е толкова голям проблем, но ако започнат да се разрастват и разрастват, тогава търсачките ще се усъмнят и може да има лоши последствия за сайта ви. Избягвайте ниско посещавани сайтове (колкото и апетитна оферта да ви предлагат) и може да си спестите излишни неприятности. Ако искате да проверите колко счупени линка има вашия сайт, то има много сайтове, през които можете да си направите справка.

Счупени линкове
Оценете тази страница