6 съвета за създаване на креативна фейсбук реклама

6 съвета за създаване на креативна фейсбук реклама

6 съвета за създаване на креативна фейсбук реклама

Успехът на Вашата фейсбук реклама се базира на комбинация от творчество + правилно таргетиране. И докато има страшно много информация за правилното таргетиране, днес ние ще ви представим  няколко привлекателни и работещи идеи, които използваме за нашите Facebook рекламни кампании. Тези съвети всъщност идват от самия Facebook, така че те със сигурност ще бъдат ценни. Правилното управление на социалните мрежи + добрата SEO оптимизация днес играят ключова роля в дигиталния маркетинг.

С правилното рекламно послание, Вашата фейсбук реклама може да доведе до страхотни и печеливши резултати. Предлагаме Ви следните шест съвета за ангажиране на вниманието на аудиторията чрез рекламното послание във Facebook.

  1. Определете аудиторията си

Преди  да подготвите посланието за Вашата фейсбук реклама, бъдете сигурни, че знаете към кого се опитвате да го насочите. Отговорете на следните въпроси: Кое е важно за аудиторията Ви? Каква е причината да се свържете с тях? Как можете да им помогнете? Като знаете точно към кого насочвате поста си и какво искате да постигнете, ще успеете да формулирате правилно както посланието, така и визиите за рекламата.

  1. Поставете се на мястото на потребителите, когато проектирате визията.

6 съвета за създаване на креативна фейсбук реклама

Facebook ads

Когато започнете да работите върху графиките, винаги мислете за крайния потребител. Не забравяйте да покажете изображения, които отразяват това, от което се интересува вашата аудитория – опитайте се да създадете емоционална връзка с тях чрез визуализациите, които представяте. Това ще привлече вниманието им по-бързо, което ще направи по-вероятно те да щракнат върху рекламата.

  1. Споделяйте предимства, а не просто функции

Изследвания показват, че фейсбук рекламите, в които има изображения на хора са по – печеливши и по – харесвани от средностатистическият потребител. Опитайте се да покажете предимствата, притежаващи Вашия продукт в съчетание с изображение на хора. Хората нямат отношения към един неодушевен обект, а до проблема, който се „решава“ от споменатия обект.

  1. Бъдете ясни и кратки

Улеснете аудиторията си да разбере Вашето рекламно послание. Имайте предвид, че хората имат много кратък обхват на внимание. Те движат бързо погледа си през екрана на монитора, така че едно е ясно: визуалните съобщения са важни.

Тази подточка важи и за  Вашето AD COPY – кратко и ясно, давайки им същевременно възможност да разберат какво точно предлагате.

  • AD COPY е термин, който се отнася до основния текст в рекламата, върху която може да се кликне, независимо дали става дума за контекстуална реклама или платена чрез клик реклама. AD COPY обикновено  е втория  или третия ред на реклама, показана на страницата с резултати в онлайн търсачките.
  1. „Вдъхновявайте“

Включете силни призиви за действие в рекламното послание – по този начин се създава усещане за неотложност у потребителя. Точно днес е правилният момент за направата на покупка, а не утре. Думи като „днес“ и „точно сега“ са склонни да накарат потребителите да реагират по-бързо. Използвайте т.нар  call-to-action бутони от рода на „Купи сега“ , „Кликни тук“ и т.н

  1. Избягвайте прекалено дългите послания
6 съвета за създаване на креативна фейсбук реклама

Дигитален маркетинг

Твърде многото текст в рекламата Ви ще я направи по-малко рентабилна, отколкото би могла да бъде. Намалете текста и увеличете резултатите си.

Това са нашите съвети за успешна фейсбук реклама. Бъдете креативни и същевременно с това не подценявайте тези трикове, които ще допринесат за по-голяма печалба от рекламата във фейсбук.

 

6 съвета за създаване на креативна фейсбук реклама
Оценете тази страница