Безплатен уеб сайт – Как?

безплатен уеб сайт

безплатен уеб сайт

Преглеждането на различни сайтове в интернет е интересно занимание, но в един момент може да решите, че искате да си имате своя лична страница. За щастие, всеки може да си създаде безплатен уеб сайт сравнително просто. Всичко, от което имате нужда е малко знания за създаване и редактиране на уеб страници и безплатен хост, ако не искате да инвестирате пари в първата си лична страница или малък сайт.

Ако търсите най-лесните и безплатни решения за личната си страница, то в такъв случай най-добре заложете на готовите шаблони на някоя от многото общности за начални страници в интернет. Това са сайтове-общности, които не само помагат да си създадете лична страница само с няколко клика, но освен това я хостват, в повечето случаи безплатно. Изработка на уеб сайт без много усилия…

Сред най-популярните общности за начални страници са:

Когато си изберете общност и се присъедините към нея, най-често с кратка регистрация, получавате безплатно определено дисково пространство за своята страница, което обикновено е между 15 мегабайта и 1 гигабайт. Не се притеснявайте, предлаганото дисково пространство, колкото и малко да ви се струва, всъщност е предостатъчно, за да хостнете своята лична страница.

След като сте се регистрирали и заявили своето дисково пространство, можете да започнете изграждането на страницата си. Това може да стане от нулата или да си изберете шаблон от предварително зададените. Само с няколко клика на мишката ще можете да направите личната си страница така, както искате и както ви харесва. Интерфейсите са интуитивни и едва ли ще срещнете някакви затруднения. Всичките предложени общности работят по сходен начин така че можете да се присъедините към повече от една.

Но всички знаем, че безплатен обяд няма, тогава каква е уловката тук? Защо някоя от тези общности ще предлага безплатно услугите си? Всъщност не е точно безплатно, защото те печелят от вас. Това става като поставят свои реклами на вашата лична страница и приходите от тях отиват за общността. Разбира се, повечето общности освен безплатни, предлагат и платени планове и услуги, за по-сериозните и бизнес ориентирани потребители, но щом става дума за вашата първа лична страница, то тогава подобни разходи са неоправдани и препоръчваме да се придържате към безплатните опции.

Въпреки че създаването на лична страница чрез общност е много просто и дори дете би се справило с него, за абсолютните лаици в сферата ще обясним как става това в Tripod (tripod.lycos.com), защото е една от най-популярните и добре уредени общности.
Подобно на останалите предложени общности, Tripod е една голяма колекция от лични уеб страници на своите потребители. Tripod предлага както безплатни решения, така и платени хостинг планове.

Безплатният план осигурява хостинг за неограничен брой страници, 20 мегабайта дисково пространство и 1 гигабайт месечен трафик, което е повече от достатъчно за вашата първа лична страничка. Разбира се, платените планове могат да ви осигурят повече дисково пространство и месечен трафик, но както споменахме по-горе, първоначално по-добре е да заложите на безплатната опция.

За да се регистрирате за безплатния план в Tripod трябва да изберете от началната страница Start Now. Когато се появи следващата страница, кликнете върху Sign Up и изберете планът Tripod Free. След това трябва да си измислите потребителско име и парола, които въвеждате в полета username и password. Попълнете останалата информация, която сайта изисква от вас и сте готови.

След като успешно сте създали безплатен акаунт, Tripod ще ви покаже страницата за неговото управление. За да започнете със създаването на личната си страница трябва да следвате следните стъпки:

  1. Изберете бутона Site Builder от началната страница или страницата за управление на акаунта ви;
  2. В следващата страница изберете опцията Start with a Multi-Page Template;
  3. Tripod ще изведе няколко категории на шаблоните за страница. Изберете желаната категория, за да разгледате шаблоните към нея. Когато се спрете на даден шаблон изберете Choose.
  4. Сега Tripod ви показва формуляр, който трябва да попълните. Въведете необходимата информация за страницата си и изберете Continue.
  5. Сега вече трябва да виждате визуалния дизайн на страницата. Ако го харесвате можете да изберете бутона Use Suggested Design. Ако пък искате да видите други варианти, изберете бутона Choose from All Designs и селектирайте даден дизайн, за да го видите като предварителен изглед. Когато сте готови с избора на дизайн натисне Use This Design.
  6. Tripod сега показва първата ви страница. Вече можете да въвеждате текст и изображения. За да въведете текст изберете Edit Text опцията до всеки текстов блок, който желаете да промените. Можете да променяте шрифта, размера му, цвета и форматирането.
  7. За да вмъкнете свое изображение на страницата трябва да изберете Edit Picture до изображението, което искате да замените. Когато се появи следващата страница изберете Choose a Different Picture и щракнете върху бутона Upload Picture. Когато ви се отвори галерията със изображения изберете си някое и селектирайте Choose, за да го вмъкнете. След това трябва да редактирате избраното изображение, това става на страницата Edit the Picture Settings. Когато сте готови с редакцията му просто изберете бутона Done.
  8. За да добавите други функции към страницата си, скролирайте надолу и изберете бутона Edit Site Add-On. Това ще ви позволи да добавите различни модули и функционалности, включително поле за търсене, броят на посетителите, интерактивна книга за гости, място за коментари и др.
  9. Когато завършите редактирането на първата си лична страница, щракнете върху иконата Publish to Web в долната част на прозореца.

Ето, че вашата лична уеб страница сега е направена и публикувана в мрежата, за да я посещават и виждат други хора. Когато това е факт, ще бъдете прехвърлени върху Tripod страницата за поздравления, където ще можете и да запишете и копирате линка към новата си лична страница, за да го дадете на приятели и познати и да ги поканите да я разгледат.

На края, трябва да сме честни, това е повече за забавление, за сериозна презентация обърнете се към професионалисти – примерно към нас 🙂

Създаване на безплатен уеб сайт
Оценете тази страница