Създаване на бизнес фейсбук група

Бизнес фейсбук група, защо не?, https://webnime.com/

Бизнес фейсбук група, защо не?

Членувате ли в бизнес фейсбук група? А може би сте създали някаква преди години, но сте я забравили.  Ако случаят е такъв, е, време да си я припомните и то бързо.

Facebook започва да обръща все повече и повече внимание на групите и добавя някои значителни подобрения и нови функции в тях. Например всички страници вече могат да създават свързани групи, въпросите за членство в групата са разработени и вече можете да публикувате в група като страница, а не като отделно лице. Възможно е също така да забележите повече публикации в групи, които се появяват във Вашата хронология. Но смятате ли да създадете фейсбук група за Вашия бизнес?

Групите са отличен начин да се свържете лично с клиентите си, както и с потенциални такива. Също така е от съществено значение за изграждането на общност около Вашата марка. Клиентите Ви могат да разберат повече за нея или да разговарят с други клиенти в рамките на Вашата общност. Ако все още не сте сигурни дали искате да създадете бизнес фейсбук група, ще Ви кажем следния факт: Знаете ли, че в групите има над един милиард активни потребители?

В днешната статия ще Ви кажем как да управлявате ефективно една бизнес фейсбук група

  1. Определете функцията на групата.

Първо, важно е да се вземе решение каква е основата цел на Вашата бизнес фейсбук група. Искате ли да я използвате като място, където клиентите могат да задават въпроси? Искате ли клиентите да могат да говорят с други клиенти по между си? Или може би искате да я използвате като място за получаване на обратна връзка?

След това решете какво да е името й и кой искате да привлечете. Можете да ограничите членовете си, като зададете настройки за поверителност. Групата може да бъде „публична“, така че всеки да я вижда или „затворена“, където могат да се присъединят само конкретни клиенти. Можете също така да направите групата „тайна“, така че да не се показва в резултатите от търсенето и хората да могат да бъдат добавени само и единствено чрез покана.

  1. Насърчавайте клиенти да се присъединяват към групата

Групата вече е създадена, сега е моментът да се добавят потребители към нея. Ето няколко начина, по които можете да направите това – ако вече имате страница във фейсбук, рекламирайте Вашата група там. Освен това помислете дали да не предприемете имейл маркетинг, като ги насърчавате да се присъединят към новата Ви бизнес фейсбук група. След като имате членове, помолете ги да поканят и приятелите си. Това е чудесен начин да накарате групата Ви да расте – все пак трябва да се постараете да привлечете хора към Вашата група, които да съответстват на целевата Ви аудитория.

Как да работи една фейсбук група в полза на Вашия бизнес, https://webnime.com/

Как да работи една фейсбук група в полза на Вашия бизнес

  1. Създайте ясни правила за членство във Вашата бизнес фейсбук група

След като вече имате членове, ще започнете да създавате взаимодействия – но преди да се случи това, отделете време, за да установите груповите правила. Помислете дали ще позволите на хората да популяризират собствения си бизнес в групата (някои групи позволяват това, но само за определен ден от седмицата / месец, например). Ще модерирате ли публикациите, преди да бъдат показани в групата или ще се публикува моментално съдържанието?

Никой не иска да се присъединява към група, която е пълна със спам, неуместно или само с промоционално съдържание, така че установяването на ясни правила от самото начало може да помогне да се избегнат много проблеми в дългосрочен план. Ако не сте сигурни какви да бъдат правилата за Вашата бизнес фейсбук група, помислете за това, кое харесвате или кое не в групите, в които членувате.

  1. Създайте съдържание специално за Вашата бизнес фейсбук група

Не е достатъчно просто да създадете групата и след това да я оставите на самотек. За да създадете успешна група, трябва да предоставите стойностно съдържание на членовете й. Създаването на план за публикуване в групата е добро начало. Голяма грешка, която фирмите често правят, е създаването на акаунт, който публикува само промоционални публикации с връзки към техния уебсайт. Вместо това споделяйте ценно съдържание, което не е достъпно никъде другаде в социалните канали. Също така трябва да задавате въпроси и да насърчавате дискусии, когато това е възможно. За да спестите време, можете да планирате публикациите си чрез самата платформа на групата или чрез инструменти като Hootsuite.

  1. Прекарвайте ежедневно време във Вашата бизнес фейсбук група

Изграждането на ефективна група не става веднага. Това изисква много време и усилия. Въпреки че  възможността да планирате публикации е огромна помощ, все пак ще трябва да отделяте всеки ден време, за да наблюдавате какво се случва в нея. Важно е хората да коментират публикациите Ви, да публикуват свои снимки, въпроси или друго съдържание, да отговорят и да имат положително присъствие там. Ако не можете да прекарвате време в групата всеки ден, можете да помислите да наемете мениджър социални медии, който да Ви помага.

Фейсбук маркетинг, https://webnime.com/

Фейсбук маркетинг

  1. Правете анализи на Вашата бизнес фейсбук група и ги следете редовно

След като стартирате групата си, е важно да наблюдавате редовно нейния напредък. Използвайте Facebook Group Insights, за да видите как групата ви расте – първо, разгледайте кои публикации получават най-голям интерес. Това може да Ви помогне да направите плана си за публикуване още по-ефективен. Също така трябва да прекарате известно време да се запознаете с демографския състав на вашата група. Това може да ви помогне да приспособите съдържанието към тях или да дадете на водещите сътрудници признанието, което заслужават.

Както бе отбелязано, през 2018 г. фейсбук поставя по-голям фокус върху групите. Новите възможности на една бизнес фейсбук група предлагат редица възможности, което я прави още по-интересна за маркетолозите. Ако не сте обмисляли възможностите на групите преди, може би си заслужава да ги добавите към стратегията си за 2018 г.. Не забравяйте обаче и SEO оптимизацията както и останалите социални платформи.

Създаване на бизнес фейсбук група
5 (100%) 2 votes