Успешен Link Building

Ние ще Ви помогнем да имате успешен Link Bulding. Подобряването на връзките и социалните сигнали е задължително за всички уеб сайтове, които желаят да бъдат конкурентоспособни в резултатите от търсенето.  Link Building, https://webnime.com/
Терминът „Link Building“ всъщност е доста остарял, тъй като всъщност става въпрос за предоставяне на убедителни причини за привличане на връзки, а не за „изграждане“ на тях. Тези връзки (линкове) помагат на потребителите да навигират по-лесно между различни страници в интернет. Търсачките се възползват от линковете, за да обхождат мрежата и намират чрез тях нови сайтове или да разбират колко силни и популярни са старите. Link Building е част от комплексния процес на SEO оптимизацията. Това е може би една от най-сложните, скъпи и времеви части на работата.

Извършването на Link Building е изкуство.

Това е почти винаги най-трудната част от работата на SEO, но и най-важната за успеха. Изисква се креативност, упоритост и бюджет. Няма две кампании за Link Building, които да са еднакви и начинът, по който решите да изграждате връзките (линковете), зависи до голяма степен от уеб сайта Ви, както и Вашата личност. По-долу са три основни типа придобиване на връзка:

  1. „Natural“ Editorial Links – Връзки, които са дадени естествено от сайтове и страници, които искат да се свържат с Вашето съдържание или фирма. Тези връзки не изискват никакви конкретни действия от страна на SEO, различни от създаването на достоен материал (голямо съдържание) и способността да се създаде осведоменост за него.
  2. Manual „Outreach“ Link Building – SEO създава тези връзки, като изпраща имейли до блогъри за връзки. Свързва се с изпращане на сайтове до директории или създаване на списъци от всякакъв вид. SEO често създава стойностни предложения, като дава информация като цел и защо създаването на връзката е в техен интерес. Примерите включват попълване на формуляри и убеждаване, че Вашият ресурс е достоен да бъде включен в публичната програма.
  3. Self-Created, Non-Editorial – Стотици хиляди уебсайтове предлагат на всеки посетител възможност да създава връзки като се вписва във форуми, поставя коментари в блогове или потребителски профили. Тези връзки предлагат най-ниската стойност, но като цяло могат да окажат въздействие върху някои сайтове. По принцип търсачките продължават да обезценяват повечето от тези типове връзки и е известно, че санкционират сайтове, които преследват тези връзки агресивно. Днес тези типове връзки често се считат за спам и трябва да се следват предпазливо.

Както при всяка маркетингова дейност, първата стъпка във всяка кампания за Link Building е създаването на цели и стратегии.

Link Building, https://webnime.com/

За съжаление Link Building е една от най-трудните дейности за измерване. 

Google започна активно да намира начини да открива уеб сайтове, които манипулират резултатите от търсенето, и започна да пуска редовни актуализации, специално насочени към филтриране на уеб сайтове, които не заслужават да се класират.

Това също така доведе до това, че Google започна да премахва редица техники за Link Building, които преди са били считани за добре, например, като изпратите уеб сайта си в уеб директории и получавате връзка в замяна. Това беше техника, която Google всъщност препоръчаше в един момент, но тя стана често злоупотребявана и преизползвана от SEO и именно затова Google спря да прехвърля много от тези връзки.

Не забравяйте, че лесно регистрираният линк няма никаква тежест спрямо честно придобитият с релевантно съдържание линк. Изграждането на връзки трябва да става бавно, постепенно и умерено. Така тяхната тежест ще се запази най-дълго и Вашият бизнес ще стане успешен.

Свържете се с нас и ние ще Ви помогнем. Очакваме Ви.

Успешен Link Building
2.1 (41.25%) 16 votes