9-те елемента на успешната стратегия за привличане на клиенти в социалните мрежи – част 2.

(продължение)

В предишната статия разгледахме първите 5 „ тайни“ съставки на успешната стратегия за привличане на клиенти в социалните мрежи. Нека продължим и разгадаем останалите 4:

Успешна маркетинг стратегия в 9 стъпки 2

Социални медии + SEO оптимизация – ключът за успешен дигитален маркетинг

6. Kолко работите екипно?

Сам сте? За жалост, това не вещае нищо добро. Маркетингът в социалните мрежи, ако е спряган като нещо наистина съществено, ще бъде разпределен между няколко хора. А и няма как да бъде другояче – ако сте експерт в правилното формулиране на послания, оставете визиите на истинския разбирач. Ако оформяте визиите прецизно, дайте поле за изява на друг талант в друга област. Намерете човек, който е специалист в областта на SEO оптимизация.

Делигирайте права и отговорности, ако искате да печелите повече.

7. Съчетавайте платената реклама със стандартната такава.

Не разчитайте само на безплатните публикации, отпуснете се за малко повече разходи. Те няма да Ви навредят, нито ще забогатеете кой знае колко, ако си ги спестите.
Както вече бе споменато, списъкът на интересите, които ще обхванете с една платена реклама, е много по-богат от този, който ще обгърнете с обикновен gif например. Ще привлечете повече потребители, ще генерирате повече доходи.
Единственото, което трябва да направите, ако решите да спестите някой и друг лев, е да направите анализ на пиковите часове и посещаемост на мрежите. Когато улучите точния момент, потокът от потребители „онлайн“ е по-вероятно да насочат вниманието си и към Вашия продукт/услуга. Останалото е въпрос на време.

8. Всичко е свършено. Къде са резултатите?

В много от ситуациите резултатите са количествено неизмерими освен ако не работите съвместно с компания, отдадена изцяло на анализите на дейността Ви. Но имайте предвид, че дори и тогава точността на крайните данни е под въпрос. Рекламата дава резултати, които ще почувствате на база реакции, доволство, коментари, отзиви и направени продажби или прегледи. Търсенето ще се удвои и утрои, само че след достатъчно продължителни усилия.
И когато ефективността е със стойности, по-големи от очакваните, няма значение какво ще говорят статистическите данни и математически оформените таблици. Вие ще спите спокойни, а клиентите Ви – доволни.

Успешна маркетинг стратегия в 9 стъпки

Социалните медии – мощен инструмент на дигиталния маркетинг

9. Непрекъснато опипвайте почвата

Oколо новите възможности и бизнес обстоятелства. Тяхната природа е изменчива, а когато става дума за социални мрежи, тогава трябва да мислите един ход напред. Ако пред Вас се открива златна възможност, която трябва да капитализирате, за да направите удар, ще се постараете, нали? Само че тази „златна възможност“ няма да Ви се обади сама. Понякога озъртането е по-продължително, друг път разбирате, че вратата е открехната. Но и в двата случая сте направили своеобразно проучване.
Ако имате амбицията да максимизирате ефективността на кампанията Ви в социалните медии, раздвижете атмосферата около себе си, търсейки:

– Нови, свежи въведения в областта, в която оперирате;
– Появяването на нови марки, които са Ви преки конкуренти;
– Хвърляйте по едно око на утвърдените във времето „крадци на клиенти“ във Вашата област;
– Оптимална среда, в която да съчетавате класическите тактики с импровизация.

В заключение ще Ви дадем един съвет, който е същевременно успокоение и повод да се замислите.

Нито една книга или учебник, които сте препрочели не може да Ви осигури нюх и подход към потенциалните клиенти. Ако сте добри в сметките на база вече извлечени цифри, но прогнозирането Ви е слабост, най-добре оставете трудната част за някой друг. Винаги можете да потърсите съдействие… Например нашето!

Успешна маркетинг стратегия в 9 стъпки – част 2
5 (100%) 1 vote