Интересни факти за социалните мрежи

Какво представляват социалните мрежи? Дали те са място за реклама, или за съхранение на снимки, начин за запознанство или просто място, където да общувате с приятелите си?! Всъщност отговорът е, че те са всичко това, дори и повече.

През последните години социалните мрежи се превърнаха както в част от живота ни, така и в неделима част от маркетинговите стратегии и SEO оптимизацията. Това е така, защото потребителите непрекъснато са там. Когато имат интерес в дадена сфера проверяват Вашите фирмените профили, както и профилите на конкуренцията. Интересуват се с какви дейности се занимавате, какви интереси имате. Чрез социалните мрежи могат да разберат всичко, което им е необходимо за Вас. Така те  могат да си изградят мнение. Можете да създадете дълготрайни взаимоотношения или да сринете репутацията си за секунди. От всичко казано до тук изводът, който можем да си направим е един – социалните мрежи са изключително важен фактор за всяка една сфера. Макар да ги използваме ежедневно има редица неща за тях, които дори не подозираме. Ако не вярвате, то прочетете следващите редове и ще се уверите.

 • Facebook разполага с над 1,6 милиона активни страници, които притежават повече от 5,3 милиарда фена. По статистика всеки един потребител харесва по 2 нови страници на месец. Социалните мрежи от доста време не са само платформа за размяна на съобщения между приятели. Бизнесът все повече навлиза в социалната мрежа. Всички фирми, които искат да имат успешно развитие трябва да имат собствени Facebook страници.
 • Относно разделението мъже/ жени, при потребителите в България 48%са мъже, а 52% жени.
 • Ами замисляли ли сте се каква е средната възраст в социалните мрежи? Може да се каже, че над 55% от потребители са на възраст между18 и 34 години.
 • Чудите се какво се случва за 1 минута във Facebook? Цифрите са космически…За минута се пишат 510 404 коментара; харесват се382 861 поста; изпращат се 231 605 съобщения; потребителите качват 135 849 снимки; има около 98 604 одобрени приятелства; появяват се 82 557 нови статуса; Приемат се 74 204 покани за събития; на минута се харесват 72 816 страници;; споделят се 55 304 връзки.
 • След появата на социалните мрежи тиражите на 24 от 25-те най-големи в света вестници са намалели. Това се случва поради факта, че новините достигат до аудиторията по други много по-лесно достъпни начини.
 • Около 46% от потребителите в Интернет се насочват към социалните медии, когато правят покупка. Това е и една от причините фирмите толкова много да наблягат на поддръжката на страниците им и рекламата в социалните мрежи.
 • Около 50% от всички потребители на социални мрежи прекарват от 1 до 5 часа на ден за комуникация чрез тях.
 • Изключително интересен факт, е че ако Facebook беше държава, то тя щеше да заема трето м
  Социални медии

  Социални медии

  ясто по население. Като страните след които щеше да се нарежда са Китай и Индия.

 • Около 80% от хората използващи социалните мрежи са склонни да се доверят на мнението на техните онлайн „приятели“, било то за покупка или важно събитие.
 • Като всяко друго нещо социалните мрежи имат и своите отрицателни черти. Всяка година се регистрират около 100 убийства в света, за които причината е обидно съобщение в социалните мрежи.
 • А ето и един положителен факт: една десета от всички бракове в САЩ са благодарение на запознанство в някоя от социалните мрежи.
 • Facebook разполага с над 10 милиона съществуващи приложения.
 • Друго интересно, е че 93% от маркетинговите специалисти използват социалните медии. Но пък само 9% от маркетинговите компании имат блогъри, които работят на пълно работно време.

Влиянието на социалните мрежи се увеличава с всеки изминал ден, това се дължи до голяма степен на  промените на пазарите, потребителското поведение и стратегиите на бизнесите. Живеем в епоха на социалните мрежи и от това следва, че влиянието на мрежите извън виртуалното пространство върху потребителския избор е огромно. Ролята им в заобикалящия ни свят не е неизследвана територия, а точно обратното – редица хора се занимават точно с изучаването й. Предстой ни да разберем още много интересни факти, допълнение на гореспоменатите.

Интересни факти за социалните мрежи
Оценете тази страница