популяризиране на блог, създаване на блог, Блог

12 тактики за популяризиране на Блог

Собствен Блог или уеб сайт – това е отлична възможност за изкарване на допълнителни доходи и развитие на вече съществуващи бизнеси. С помощта на собствен виртуален ресурс, Вие можете да реализирате много идеи.

На своя Блог Вие можете не само да публикувате интересни и полезни статии, но и да правите различни обзори. И най-важното – можете да изкарвате пари от него! Ако притежавате и собствена фирма, то създаването на Блог или сайт ще се превърне в правилното бизнес решение за Вас.

Ето няколко ефективни тактики, които използват всички успешни блогъри и бизнесмени:

 1. Добавете своя Блог/сайт в Google AdSense

Един от най-ефективните способи да изкарвате пари в интернет е като добавите своя Блог/ уеб сайт в AdSense. Системата генерира Google реклами в Блога Ви, а вие печелите пари за всеки клик. Този начин за изкарване на пари е едно от най-простите и стабилни решения за изкарване на пари в интернет. Помнете обаче, че съдържанието на Блога Ви трябва да бъде оригинално, пълно както с текстове, така и с изображения. И наистина в България има хора, които изкарват добри доходи от този вид дейност.

 1. Направете своя Блог интересен, полезен и развиващ се

Една от главните характеристики на успешния Блог е неговата полезност за обикновения потребител. По правило е добре той да съдържа интересна информация. Потребителите с удоволствие четат такива Блогове, тъй като получават важна и необходима за тях информация.

Пишейки повече такива статии, Вие ще привличате все повече хора, които ще следват Вашия Блог, а както знаем – повече последователи означава и повече рекламодатели.

 1. Пишете за популярни Блогъри

Използвайте своя Блог, за да пишете за други популярни блогъри и водещи специалисти във Вашата сфера на дейност. Това ще Ви помогне не само да повишите популярността на своя Блог, но и да покажете на потребителите, че между блогърите може да съществува не само конкуренция, но и взаимно уважение. Подобни публикации ще Ви дадат възможност да изградите и добри връзки с евентуални бъдещи партньори и клиенти.

 1. Добавете Бюлетин

Най-добре би било, ако на своя Блог публикувате форма за Бюлетин, която ще използвате за събиране на имейл адреси на Вашите посетители. Всички успешни блогъри имат списък с такива имейли, на които пращат най-новите и полезни статии.

Научи повече за –> Имейл маркетинг

Популяризиране на блог

 1. Създайте „живо“ съдържание

Под „живо“ разбирайте видео клипове, уебинари, онлайн презентации и всичко останало, което е свързано с живото общуване между Вас и Вашите последователи. Информацията, предоставена в такъв вид ще Ви помогне да повишите интереса към Вашия Блог/сайт. Такъв вид „живо“ съдържание, Вие можете да публикувате не само веднъж, но и след време да го предложите отново на Вашите потребители, които са го пропуснали първия път.

 1. Пишете не толкова рекламни, а повече обикновени статии

Ако повечето статии на Вашия Блог/уеб сайт съдържат рекламни линкове, те създават подозрение не само в обикновените потребители, но и в роботите на търсачките. Не се опитвайте с всеки пост да продадете нещо на своите последователи. Такъв подход винаги е грешен. Направете Блога си полезен за тях с богато и информационно съдържание.

 1. Пишете грамотно своите рекламни публикации и продавайте умно

Ако Вие рекламирате на своя Блог или продавате каквото и да било, то по-добрият вариант е да демонстрирате възможностите на съответния продукт, както и способите за неговото обикновено ползване. В такъв вид статии е необходимо да представите на потенциалния клиент полезна информация за съответния продукт. Покажете и разкажете на потребителите колко много предлаганият от Вас продукт може да облекчи техния живот.

 1. Създайте акцент на обучение

Много успешни популярни блогъри твърдят, че в своите статии винаги се стараят да предадат на своите читатели каквито и да било познания в дадена област. Именно с такъв подход те привличат нова аудитория.

И това наистина е така. Хората винаги са положително настроени към научаването на нови и полезни неща. Колкото повече заинтересовани има, толкова повече ще се увеличава броят на Вашите последователи.

 1. Отговаряйте на всички въпроси и коментари

Ако посетителите на Вашия Блог често Ви задават въпроси, на които се изисква по-дълъг и подробен отговор, то създайте специален пост за него. Не забравяйте в него да използвате ключови думи и фрази, което безусловно ще окаже положително въздействие на цялостната SEO оптимизация на Блога Ви.

Обратната връзка с Вашите потребители е особен момент, който поражда доверие и благоприятен ефект за тях. Такъв вид комуникация би накарала човек отново да посети Вашия Блог, за да научи повече от информацията, която предлагате на него.

създаване на блог

 1. Разигравайте игри на своя Блог или сайт

Собствениците на големите и популярни Блогове редовно провеждат различни промоционални игри. Те не го правят с цел безвъзмездно да раздадат награди на потребителите, а за да привлекат тяхното внимание върху своя Блог, като допълнително да се сдобият и с техните имейл адреси. По този начин, в бъдеще те биха могли да им изпратят някое рекламно предложение или полезна информация посредством имейл маркетинг, като по този начин да поддържат интереса им към своя Блог/сайт.

 1. Споделяйте най-популярните си статии в социалните мрежи

Споделянето на най-популярните и коментирани статии в социалните мрежи е отлична възможност да привлечете повече последователи на своя Блог. По този начин ще изградите един надежден авторитет. Не забравяйте винаги да отговаряте на всички въпроси и коментари.

 1. Рекламни линкове

Въпреки факта, че за един добър Блог е необходимо да се пишат много качествени и интересни статии, публикуването на спонсорирани връзки е важно от гледна точка на придобиването на доходи. Необходимо е да използвате правилно тези препратки в статиите си, така че освен те да носят доход за рекламодателя, в същото време да не вредят на Блога Ви. Т.е. хармонично и логично да бъдат подредени в текста на Вашите публикации.

Интернет се нуждае от добри блогъри, които имат какво да предложат на своите потребители. Всички гореописани тактики ще Ви помогнат да усъвършенствате своето съдържание и да наберете повече последователи. По този начин и шансът да привлечете рекламодатели към Вашия Блог значително нараства.

Ако искате да предложите други изпипани и печеливши тактики за популяризиране на Блогове и сайтове, то не се колебайте да ги напишете като коментар отдолу.

12 тактики за популяризиране на Блог
Оценете тази страница