8 причини, доказващи защо имейл маркетингът е толкова важен

Маркетинговите стратегии еволюираха напълно. Въпросът, възникващ вследствие на този резултат е, дали все още имейл маркетингът е полезен инструмент или времето му е изтекло? Създаването на силна имейл маркетингова стратегия Ви помага да достигате и да се свързвате с целевата си аудитория по персонализиран начин и да увеличавате печалбите си, влагайки малко средства. Както другите социални платформи, така и това маркетингово средство, Ви спомага да достигнете до клиентите си по-лесно от всякога. Освен тези два инструмента на дигиталния маркетинг, не трябва да бъде пренебрегвана и нашумялата особено много през 2017 година SEO оптимизация.

В следващите редове ще Ви бъдат представени топ 8 причини, доказващи важността на имейл маркетинга и силата му да Ви помогне да увеличите продажбите си.

  1. Непрекъснат контакт с аудиторията Ви

Имейл маркетинг

Магията на имейл маркетинга

Имейлите притежават функцията да информират клиентите Ви. Потребителите проверяват имейлите си в удобно за тях време. Създават усещането, че си мислите за тях и че сте загрижени. Имейлът може да бъде изключително прост: „Здравей, имаме специална оферта за теб!“ Или „Ето актуална информация за най- изгодните оферти, от които можете да се възползвате“ . Тези, които са се регистрирали в „Списъкът Ви с имейли“ са вече абонирани да получават всички новости за случващото се във Вашия бизнес. Така че те вероятно ще се радват на тези имейли (стига да им дадете нещо, което си заслужава да бъде прочетено), което от своя страна ще засили ангажираността им.

  1.  Достига до клиентите в реално време

Според „Литмус“[1]  54 % от имейлите биват прочитани на мобилно устройство. Това е факт, който не трябва да се пренебрегва, когато се изготвя каквато и да е маркетингова стратегия. Все повече потребителите използват мобилни си устройства, не само за да прочетат имейла си, но и просто, за да сърфират в интернет пространството. Адаптивният дизайн на имейла трупа точки в популяризирането на желаните от нас продукти.

  1. Имейлът е сред най- предпочитаните форми на бизнес комуникация.

Имейлът е форма на комуникация, която е използвана в последните десетилетия. Тя става все по-предпочитана. Имейлът се е настанил трайно в нашето ежедневие. Всеки ден отговаряме, препращаме, регистрираме се, купуваме неща благодарение на електронните ни пощи. Бидейки наясно с това, можете да го използвате и да „принудите“ хората да посетят сайта Ви. Голяма част от продажбите са резултат от успешен имейл маркетинг.

  1. Резултатите от имейл маркетинга се измерват много лесно.

Повечето инструменти за онлайн маркетинг предлагат възможността да проследявате какво се случва, след като разпратите кампанията си чрез електронната поща. Можете да проследите абсолютно всичко: от процентите на отписване до честотата на кликване и честотата на отваряне на имейла. Това Ви дава по-добра представа за начина, по който работят Вашите имейл кампании. Тези показатели не трябва да се пренебрегват. Те са важна част от Вашата интернет кампания. Но от най-голямо значение е какво иска целевата аудитория. Ако Вашите клиенти не само искат, но и очакват ежедневни имейли, по-добре ги осигурете. От друга страна, изпращането на твърде много имейли на потребители, които не искат повече от един имейл на седмица, ще доведе до отписване от бюлетина Ви, което не е желан ефект. Целта е да познавате клиентите си и да предоставяте ценно съдържание.

  1. Достъпно е

Имейл маркетинг

Имейл маркетинг

Имейл маркетингът е сред най-достъпните инструменти що се отнася до онлайн реклама. Имейл маркетинговите услуги като SendGrid струват $ 0.0006 цента на съобщение на ниво Platinum Marketing Email. Mail Chimp ви позволява да изпращате до 12 000 имейла месечно безплатно. Точно поради тази причина той е предпочитан за средство при организиране на една маркетинг кампания. Но не трябва да се прекалява със спама. Както е написано в точка 4, много е важно добре да познавате Вашата целева аудитория и да се ръководите от техните желания.

  1. Позволява сегментирането на клиентите

Сега нека да поговорим за значението на имейл маркетинга, когато става дума за т.нар. Lead nurturing. Lead Nurturing е процес на развитие на взаимоотношения и комуникация с купувачите на всеки етап от продажната фуния. Основната идея тук е, че Вашите потенциални клиенти са на различни етапи от цикъла на закупуване. Някои от тях може да са на етап разглеждане, докато други могат да бъдат на етап проучване и сравнение, а други – на етапа готовност за покупка. Разбирането на профила и поведението на купувача може да Ви помогне да определите какъв вид съдържание да създадете за всяка стъпка.

  1. 7. Увеличава разпознаваемостта на бранда/ марката

Социалните платформи не са единственият начин един бранд да бъде лесно разпознаваем. Абонирането за получаване на имейли означава само едно нещо: интерес към Вашия бранд.  Имейл маркетингът Ви дава възможността да увеличите този интерес, да направите по-запомнящ се бранда Ви и да останете в съзнанието на аудиторията.

  1. ( Почти) Всички използват имейла като средство за комуникация

Проучване на Hubspot[2] посочва, че 91% от потребителите използват електронна поща за комуникация. Само това трябва да бъде достатъчно, за да Ви убеди в силата на този способ. Освен, ако Вашата индустрия не отговаря за останалите 9% (подсказка: не е 🙂 ), електронната поща представлява невероятна възможност да достигнете до клиентите. Не само можете да им предоставяте отстъпки, специални продукти, нови продукти и др. , но те могат да споделят и препращат тези имейли на всеки. Една добра маркетингова стратегия за имейл маркетинг е да насърчавате клиентите да споделят офертите колкото е възможно повече.

В крайна сметка, ако смятате, че този метод е подходящ за Вашия бизнес, не се колебайте, а се възползвайте от него и ще се уверите съвсем скоро, че положителните и желание резултати няма да закъснеят.

[1] Литмус – Предоставя набор от инструменти за дизайн и имейл маркетинг, които Ви помагат да създавате, проектирате, тествате и анализирате имейлите си.

[2] HubSpot е платформа за маркетинг и продажби, помагаща на компании да привлича потенциални клиенти и да задържа настоящите.

8 причини, доказващи защо имейл маркетингът е толкова важен
Оценете тази страница