office@webnime.com

SEO КЛЮЧОВИ ДУМИ И ФРАЗИ

Извършваме анализ на думи и фрази, свързани с Вашата сфера на дейност.

Ключови думи и фразиЗнаете ли как, с помощта на правилно подбрани ключови думи, да постигнете по-добри резултати? Всеки ден милиони потребители търсят нещо определено в Google и останалите търсачки. В света на SEO, думите и фразите, които те изписват, ние наричаме Ключови думи (Keywords). Ако Вие правилно сте избрали точните ключови думи и фрази, отнасящи се за съдържанието на Вашия сайт, то тогава той ще бъде лесно откриваем от потребителите. Ако ли пък още не сте, то тогава ние ще Ви помогнем да го направите!

Как се избират ключови думи и фрази?

Първо, запитайте се какво точно предлагате на своите потребители. Коя е основната дейност, услуга или продукт, които продавате? Не е необходимо да е само едно нещо. Може да е цяла бизнес ниша.

Пример: хладилна техника, СПА център, строителна фирма

Това ли ще бъдат обаче думите, които потребителите ще изпишат в търсачките?

В света на SEO има така наречените уеб инструменти, с които може да се провери една ключова дума или фраза средно колко пъти се търси в месеца и колко е използвана от конкурентите Ви. По този начин може да се направи обстоен анализ кои биха били най-подходящите ключови думи, отнасящи се за Вашия сайт.

Като говорим за среден брой търсения месечно, ние можем да зададем и точни параметри – в коя страна и на какъв език се търсят определени думи. Това означава, че можем точно да определим колко пъти името на дадена марка или продукт се търси в България, дори ако то е изписано на чужд език.

Цени за SEO анализ на ключови думи и фрази

 • Старт пакет
 • 500лв
  per
 • 50 ключови думи и фрази
 • Срок: 1 седмица
 • Бизнес пакет
 • 1100лв
  per
 • 150 ключови думи и фрази
 • Срок: 1 седмица

* Посочените цени са без вкл. ДДС

Предлагаме Ви два основни пакета за анализ на ключови думи и фрази – „Старт“ и „Бизнес“. Всичко, което ни е нужно, е адресът на сайта Ви (URL) и дейността, с която се занимавате. Ако ли пък още нямате изграден уеб сайт, то тогава ще ни бъде нужна информация за това какво продавате, какви услуги предлагате или каква информация искате да представите на Вашите потребители. Посочете още държавата и езика, за които Ви интересува статистиката.

След съвместно съгласуване и в рамките на указания срок ние ще изготвим пълен писмен отчет, съдържащ основните ключови думи и фрази, за които се отнася сайтът Ви, както и релевантните на тях думи. За всяка една от тях ще има описан среден брой търсения месечно, както и вида на конкуренцията.

Важно! При статистиките се отчита средният брой търсения месечно и видът на конкуренцията, отнасящи се за последната 1 година, считано от датата на създаване на отчета. Това означава, че ние не носим отговорност за по-късна последвала промяна на данните.

Най-често срещаната грешка при избор на ключова дума

Избор на ключови думи

В практиката си досега сме забелязали, че повечето клиенти гледат кои ключови думи се търсят най-много и именно тях избират за основни при оптимизацията на съдържанието на сайта си, като напълно пропускат данните относно конкуренцията. В това няма нищо лошо. Всеки иска да спечели най-много. Конкуренцията обаче е доста важен фактор във всеки бизнес.

Ключови думи и фрази

Защо казваме това?

Вие по никакъв начин няма да се откроявате от Вашите конкуренти, ако конкуренцията за определената ключова дума е висока, дори и да заемате челна позиция в страниците с резултати на търсачките. Всички под Вас ще грабват вниманието на потребителя с всевъзможни промоции, намаления, „най-“ критерии и т.н. В тези случаи, дори най-оптимизираните сайтове често губят позиции, заместени от силната конкуренция. Вие непрекъснато ще трябва да се борите с тях и да се опитвате да запазите интереса на обикновения потребител, а за това се изисква постоянна оптимизация на сайта и информацията, която съдържа. Не забравяйте, че най-вероятно и Вашите конкуренти се възползват от услугите на опитен SEO оптимизатор. Ако Вие обаче се насочите към точно конкретизирана ключова дума, отнасяща се за Вашия бизнес и при това нямате или имате съвсем ниска конкуренция, то тогава Вие можете да бъдете сигурни, че сте хванали бика за рогата.

SEO ключови думи и фрази

Изборът на ключови думи и фрази е първа стъпка към намирането на потенциални клиенти.

Ключови думи и фразиТова обаче не е достатъчно. Нужно е тези ключови думи да бъдат правилно съчетани в оригинално съдържание, което да публикувате на сайта си. Вижте повече за SEO копирайтинг услуги >>>

Ключовите думи са основен елемент, без който SEO оптимизацията би била невъзможна. Като допълнение в текста трябва да се добавят синонимни и релевантни на ключовата думи. Изискванията на търсачките обаче не се свеждат само до тук. С развитието на SEO те търсят и измислят нови атрибути като допълнение към всеки един елемент. За ключовите думи това са Latent Semantic Indexing Keywords (LSIK) или иначе казано „Скрити смислови ключови думи за индексиране“. Благодарение на тях Google и останалите уеб браузъри могат да различат точно за какво се отнася Вашият текст.

Пример: Голямата ябълка.

Така написан, текстът може да означава две неща: Голям плод или град Ню Йорк

Освен в текста, ключови думи и фрази трябва да се съдържат в H-заглавията, мета описанието, както и в мета и алт таговете. Същото се отнася и когато се създава Линк билдинг на сайта или страницата.

Анализ на ключови думи и фрази от WebniMe

Ние ще Ви преведем през целия процес на откриване на точните ключови думи и фрази (Keywords Research) за Вашия сайт, както и ще Ви дадем полезни идеи за релевантни на тях, които, също така, са от огромно значение при SEO оптимизацията.

За повече информация се свържете с нас.

TOP