Какво е SEO оптимизация на сайт?

SEO оптимизация на сайт

SEO оптимизация на сайт

Най-просто казано, SEO оптимизация на сайт представлява способ, с помощта на който вашата интернет страница (сайт) става синхронична с най-ползваните в глобален мащаб търсачки – Google, Bing, Yahoo и др. Посредством SEO оптимизацията вие ставате търсени, а предлаганите от вас услуги и стоки стават лесни за откриване. В същото време хората започват да говорят за вас и да се интересуват от вас. Ако не се постараете да направите оптимизация, вие рискувате много. В най-добрия случай ще останете встрани от високата доходност, задоволявайки се с нищожни трохи и ще останете маргинален образ на сцената на търговията. В най-лошия случай ще фалирате и ще се изпарите с такава скорост, каквато не сте сънували и в най-големите си кошмари. Светът е динамика. Пазарната икономика е равносилна на динамика. Пазарът е непостоянен и е ринг, на който печелят най-добре подготвените, най-адаптивните и тези, които умело предвиждат развоя на събитията.

SEO оптимизация на сайт е ключът към по-мащабното, по-честото посещаване на вашия обект, било то и виртуален. За какво ви е да се реете в киберпространството, ако никой не се интересува от вас и от това, което можете, предлагате и с което сте полезни?

Оптимизацията, за която ви говорим, е най-важната стъпка след изготвянето на вашия сайт. С нея ще се утвърдите на пазара като конкурентоспособна марка и фирма. SEO специалистите, каквито всъщност сме и ние, са хора, които отдавна са осъзнали потребността и належащата нужда за индивидуалните (частните) сайтове да  се “напояват” от хорския интерес и широката аудитория. С това те си гарантират две неща – стабилност и трупане на дивиденти. Насочването на търсачките именно към вашия сайт, води до по-висока позиция в йерархичната стълбица на бранша, в който сте избрали да се развивате.

Към настоящия момент съществуват над 20 млрд. електронни сайта в световен план. 20 млрд! Дали сте чували за всеки един от тях? Абсурд. Дали ние ги знаем? Абсурд. Но тези от тях, които подлежат на постоянна SEO оптимизация, са с наклонност да са по-интересни и по-полезни на фона на другите.

SEO оптимизация на сайт

Нека ви дадем пример. Когато напишете в полето на търсачката Google думата “book”, автоматично ви излизат, да речем, първите 10 или 20 най-ТЪРСЕНИ сайта. За едни от интерес е социалната мрежа. За книгоманите от интерес ще бъдат предоставените електронни библиотеки и книжарници, от които могат да свалят безплатно или да поръчват четива. За трети на дневен ред ще бъде да си направят регистрация за почивните дни през Booking и т.н. Във всеки случай търсачката ще препраща и гарантира трафик към онези сайтове, които отговарят на предварително зададени критерии и алгоритми за спецификация и оптимизация.

SEO оптимизация на сайт е необходима именно с тази цел – по предварително зададена дума, която е сред ключовите думи на вашия сайт, той да излиза колкото се може по-напред сред търсените сайтове в мрежата.

Опорни точки при SEO оптимизация на сайт

SEO оптимизацията има няколко опорни точки, по които се движи:

  • Вътрешна оптимизация – оптимизация на съдържанието (заглавия, повествователна част, ударения и др.);
  • Външна оптимизация – добавяне на линкове (хипервръзки), с помощта на които хората са пренасочени към вашата страница, регистриране в онлайн каталози и директории, които са към съответния бранш;
  • Ключови думи (подбор) – прави се с цел конкретизация на вашия сайт;
  • Семантична мрежа (семантично ядро) – подбор на онези от ключовите думи, с които всъщност ще се класира сайтът ви;
  • Карта на сайта – изготвяне и добавяне към най-масово употребяваните търсачки;
  • Одит на сайта – както при дефрагментирането на твърдия диск, това способства за изготвяне на отчет на грешки, ако са намерени такива;
  • Оптимизация на скоростта – намаляване времето на зареждане;
  • Добавяне в търсачките – финалната стъпка, при която сайтът ви е регистриран, добавен и индексиран в най-известните търсачки у нас и по света.

Това, което ние ви предлагаме е да превърнем вашия сайт в средище на заинтригувани хора, които инвестират във вас и вашия бизнес, пазарувайки и предпочитайки именно вас сред всички останали и пласьори. От това, което ви казахме, можем да извлечем изводът, че със SEO оптимизация на сайт вие ще се появявате колкото се може по-напред в търсачката, с което ще се повиши и интересът към вас.

Видове оптимизация

SEO оптимизация на сайт

Какво е SEO оптимизация?

Съществуват т.нар. “бяла”, “сива” и “черна” оптимизация. Последните две не са препоръчителни, тъй като те не отговарят на стандартите и изискванията за оптимизация. Бялата оптимизация включва само позволени, легални и напълно законни методи, с които даденият сайт да се задържа колкото се може по-дълго на челни позиции във “временното класиране”. “Сивата” оптимизация си служи с т.нар. “ферми за хипервръзки”, както и със закупуване на връзки от класирани нависоко ресурси. “Черната” оптимизация си борави с машинации и измами – използването на скрит текст, извеждането на страници според това дали робот или човек я посещава и др. Не ви препоръчваме нито “сивата”, нито „черната“ оптимизация, защото е твърде вероятно да ви хванат и това да доведе до вашето премахване от базата данни на търсачките.

Ние ви предлагаме еднократна SEO оптимизация на сайт или в пакет на преференциални цени. Предлагаме ви и абонаменти, като можете да се свържете с нас на контакти и да доуточним подробностите около изграждането на интернет страницата ви, около нейното освежаване и позициониране! Парите са навсякъде, не ги изпускайте!

Още информация за WebniMe SEO Оптимизация София

Изпратете запитване, за да проверите SEO състоянието на вашия уебсайт безплатно

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон

Вашият Уеб сайт (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Използвайки този формуляр, Вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните Ви от този уебсайт.

logo webnime oficial

Какво е SEO оптимизация на сайт?
Оценете тази страница