SEO социални мрежи – Важно ли е?

facebookОсвен Facebook, в интернет пространството съществуват безброй много почти еднакви като фейсбук социални мрежи. Естествено, не сте чували за тях, защото не са толкова популярни, но от гледна точка на оптимизацията на сайт, има още няколко допълнителни, които определено си заслужават да се прегледат. Някой от тях могат да донесъл ключови позиции за вашия сайт, като така да увеличите ефекта на вашата SEO оптимизация и най-важното, че са напълно безплатни. Единствено цени има ако решите да направите реклама или да популяризирате своя публикация.

PinterestPinterest. Може да сте чували за него, може би не. Представлява табло, на което под формата на пинове се закачват снимки с малко текст. Колкото повече последователи имате, толкова повече посетители може да спечелите, само то тези пинове. Подобие на фейсбук страница, но с различен начин на работа. Нищо не пречи да опитате и да развиете няколко дъски. В мрежата има хиляди трикове, как да спечелите повече последователи. Някой сайтове, докарват хиляден трафик, само от пинтерест. Защо не и вие? Той също може да се отчете от някой SEO анализатори.

twitterTwitter. Щом сте започнали със SEO оптимизация, значи трябва да знаете за този сайт. Малко популярен в България, но ако искате потребители от чуждия пазар, то значи това е мястото за вас. С достатъчен брой последователи, също може да си докарате приличен трафик, но трябва да сте наясно с езика и да не напишете някоя пълна глупост. Колкото по-интересен и смислен текст поставите, толкова по-добре за вашите посещения. Сайт, който често се отчита при оптимизиране на сайтове.

google plusGoogle Plus – G+. Социална мрежа, която вече се счита за мъртва за тези които не са запознати с оптимизация на сайт. Наистина, много малка разлика с фейсбук и това може да е основната причина, хората да не са толкова активни там. Колкото се оплакват, че фейсбук е претрупан с всякакви неща и безсмислици, толкова пък и си ги обичат. В G+ няма много от нещата, които се предлагат от фейсбук, но всеки, които има уебсайт е отворил профил там и споделя съдържание. Може да бъде насочен и към България, понеже и българи се срещат там. Прочетете подробно за Google Plus >>>

SEO социални мрежи
Оценете тази страница