WordPress

WordPress – създадена през 2003г., за три години системата успява да се превърне в най-популярната такава за създаването на автономни блогове. През м. март 2016г. проучване показва, че над 26% от качествените уеб сайтове се създават именно посредством посочената платформа. А ето още малко сведения за нея:

WordPress притежава система за управление на съдържанието (CMS), като се базира на PHP и MySQL. Преимуществено, системата може да бъде използвана както директно през интернет, така и да я инсталирате на собствения Ви компютър/лаптоп и да играе ролята на сървър. Други плюсове на WordPress са:

 • Лесна за инсталиране и конфигуриране платформа;
 • Добре структурирана и конструирана, платформата позволява лесното осъществяване на множество и комплексни решения;
 • Поддържане на RSS, Atom, trackback и pingback;
 • Лесен за разбиране и употреба от обикновения потребител административен панел;
 • Отворен код, благоприятстващ свободата на специалистите при извършване на конкретни от тях операции;
 • Огромен набор от безплатни, евтини и по-скъпи теми (шаблони) и разширения, които допринасят за по-презицната и ефектна изработка на Вашия сайт/блог;
 • Др.

WordPress администрация

Функционалността на WordPress се изразява в следното:

 • Поддържани езици – към м. април 2016 те наброяват 56, като тече дейност по добавянето на още 90. Сред използваемите езици е и българският.
 • Разширения – или Към днешна дата добавките в WordPress наброяват над 44 160, всяка от които е с различни функции, предназначение и отличителни характеристики. Сами можете да си направите извода какви възможности Ви позволява системата за изграждането на неповторим и уникален блог/сайт.
 • Индивидуалната персонализация може да варира от оптимизация за търсачки до клиентски портали – всичко е подчинени на личните желания на потребителя.

Темите в WordPress – качество, професионална изработка и красиви визии

 • Както блогът, така и сайтът Ви (независимо кое от двете) придобиват коренно различен облик, когато имате достъп до колкото се може повече теми. Едни от тях са платени, достъпът до други е свободен или ограничен.
 • Можете сами да създавате теми, които най-близо да се доближават до това, което желаете и които не са готови шаблонирани. Единственото условие е да се съобразявате със стандартите на WordPress, използвайки структуриран PHP, валидни CSS и Кодовете им могат да бъдат добавяни или променяни с цел подобряване цялостната функционалност.

WordPressУиджетс или т.н. „джаджи“

 • Имаме предвид модулите “header”, “footer”, страничните части „sidebar” на блога, които се поставят чрез опцията “drag-and-drop” през административния панел.
 • Можете да поставяте полета за календари, търсачки, архиви, категории, съобщения, постове, както и да се добавят линкове, пренасочващи към други сайтове.
 • Потребителите разполагат с възможност да добавят нови теми, публикации, страници, както и да модерират и отговарят на коментари.

Защо WordPress:

 • Според доклада за пазарните дялове на Open Source CMS от октомври 2009г., именно WordPress се прославя с най-голяма тежест и популярност в областта на open source системите за управление на съдържанието.
 • През 2007г., 2009г., 2010г. и 2011г. WordPress печели множество престижни награди, сред които е тази за най-добра CMS система с отворен код.
 • Последният ъпдейт на версия на WordPress излиза през м. август 2016г., а запланувана нова такава се очаква да бъде реализирана през месец декември същата година.

За всички, които желаят стабилен, визуално издържан и професионално изработен сайт/блог/портал/онлайн магазин и т.н. – най-добрата съществуваща за момента платформа за тяхното изготвяне е именно WordPress. Възползвайте се от системата, за да избегнете множество трудности и недоразумения по пътя към цялостния и завършен проект. Ние от WebniMe Ви предлагаме перфектна изработка на посочените по-горе варианти за разширяване на бизнеса, популяризирането на хобито Ви и/-ли самите Вас като личност и професионалисти.

Ние Ви предлагаме безплатна изчерпателна консултация по въпроси, свързани с изготвянето на уеб сайт, блог, портал, онлайн магазин и т.н., която да Ви насочи към най-благоприятните и лесни стъпки за реализирането на замисъла Ви. Предлагаме Ви преференциални цени (по договаряне) за изброените услуги, както и възможност сами да посочвате съдържанието, темите, наличието/отсъствието на джаджи и т.н.

Ето и няколко съвета, които да Ви направляват, в случай че решите да използвате WordPress:

 • Редовно актуализирайте системата, както и приложенията, които ползвате;
 • Използвайте теми ЕДИНСТВЕНО и САМО от реномирани източници;
 • Ако не използвате някой от плъгините, то по-добре ги трийте – безпредметно е да „задръстват“ сайта и да бавят скоростта на зареждане;
 • Използвайте отделен акаунт (администраторски), различен от „admin”. Изберете и силна парола. За да публикувате в сайта, ползвайте отделно потребителско име, чиито права да се категоризират като „редактор“ или „автор“;
 • Редовно се въоръжавайте с резервни копия на сайта, както и със сигурни пароли. Последните няма да предотвратят злоупотреби и нерегламентиран достъп до сайта, но ще може да възстановите щетите, ако случайно бъде хакнат. В тази насока, можете да ползвате безплатно BackWPup или платеното Съчетанието на букви и цифри ( не по-малко от 12 общо ) е най-добрият вариант за надеждна парола…

За повече съвети и консултации можете да се допитате до нас през контактната форма на сайта, както и да ни посетите в офиса. Не правете компромис със сайта/блога си, не рискувайте и не се превръщайте в един от многото потърпевши, които поради незадълбочени познания са спестили средства, но са си навлекли неприятности, които им костват двойно!

 

WordPress – изработка на сайт
Оценете тази страница