Социалните мрежи – метод за добра оптимизацияКогато говорим за SEO оптимизация, винаги ще се намери какво може да променим в положителна насока. Докарването на повече трафик към един сайт си е направо щастливо събитие, в следствие на което ще печелим доста повече от него. Затова главната цел на SEO-то e да привлече огромен брой потребители към вашия сайт. И веднага си задаваме въпроса „Как да стане това?“

– Много просто. Трябва само да използваме множеството директории, които познаваме, както и социалните мрежи.

Социалните мрежи ще ви помогнат да повишите трафика си и да оптимизирате сайта си по-добре като завишите и неговите главни показатели.

Започнете с Facebook

Facebook и останалите социални мрежи имат милиони потребители, като всеки от тях има различен стил на живот и се интересува от най-разнообразни неща. Ако Вие предлагате интересни стоки или услуги на страниците на вашия уеб сайт, то неминуемо потребителите ще бъдат завладяни и подтикнати да ги разгледат. Главният въпрос обаче е „Как те да узнаят за вашите продукти?“

– Създайте си страница във Facebook, където да публикувате предлаганите от вас продукти, както и новостите в сайта ви, с което да давате пълна информация на потребителите на социалната мрежа. Важно е да създадете страница, а не група, защото страниците се индексират от Google и всеки изходящ линк от тях ще ви донесе само полза. След като вече сте регистрирали страницата и сте се погрижили за нейния добър дизайн, може да започнете да събирате приятели и лайкове за новата си страница.

Поканете първо всички свои приятели от личния си профил, а после започнете да посещавате други групи, отново свързани със същата ниша като вашата и канете хора оттам. Те, ако имат желанието разбира се, ще се присъединят към вашата страница. По този начин ще увеличите и броя посетители на сайта си.

Пускайте всички новости на потребителите от вашата страница ежедневно, но не прекалявайте. Обикновено 10-12 публикации дневно е съвсем нормално, но при повече, това вече е равносилно на спам и е възможно вашите фенове да направят неприятен доклад против страницата и тя да бъде наказана или забранена.

Отделно поставете линк, водещ към вашия сайт и личния ви профил.

Социалните мрежи = безброй потребители

По същия пример, използвайте и всички други социални мрежи, за които се сетите. Приемайте всички покани за приятелства, членства в групи и др. Така значително ще увеличите списъка си с приятели и групи, а с това се увеличава и шансът да рекламирате сайта си.

След като приключите със социалните мрежи, се прехвърлете на всички директории, за които се сетите. Социалните директории са също голям извор на трафик. Те щe ви помогнат зa съвсем кратко време да промотирате сайта си.

Както директориите, така и социалните мрежи имат голям потенциал и са тясно свързани със SEO оптимизацията на вашия сайт. Голяма част от тях са безплатни или на съвсем ниски цени, което e още един голям плюс за вас. Просто не се бавете, а започвайте веднага! Желаем ви успех!

Социалните мрежи – метод за добра оптимизация
Оценете тази страница