За какво се използват уеб инструменти?

Уеб инструменти

Уеб инструменти

– Щом става дума, за SEO оптимизация на сайт, това означава, че се правят набор от действия, с които се покачват показателите на даден сайт. Но тъй като има много нови в този занаят и много хора не са наясно кое точно да се следи, в следващите няколко реда ще ви направим един кратък списък с това кое е най-важно да се следи при една оптимизация на сайт, използвайки уеб инструменти, без да се харчат излишни пари за проверка. И без това цените на някои фирми за SEO оптимизация са доста солени, така че не е нужно да натоварвате бюджета си допълнително.

Полезни Уеб Инструменти

Page Rank. Това е едно от основните неща при сайтовете. Кратка оценка, която има скала от 0 до 10. Колкото по-висока е оценката на вашия сайт, толкова по-добре за вас. Това може да значи първи позиции при търсене и повече посетители, както и по-големи приходи от реклама.

В много сайтове се предоставят модули, през които можете да проверите безплатно своя Page Rank и дори може да поставите малко квадратче в дъното на сайта си, което да ви информира за текущия PR на вашия сайт.

Бек линкове (backlinks). Този индикатор, може да ви създаде малко проблеми от рода на различни показания за различни анализатори. Какво може да е решението в този случай? Потърсете информация, кои са най-надеждните сайтове, които ползват хората, за да анализират техните бек линкове. При SEO оптимизацията, това е много важно, защото колкото повече беклинкове имате, толкова по-добре. Те могат да достигат и хиляди, но поне ще имате приблизителна представа, колко са реално. Ahrefs е подходяща в случая.

Социални сигнали. Също фактор, който може да варира. Едно оптимизиране на сайт вече активно включва и социалните мрежи, без значение коя точно. Въпросът е да ги има. Още по-добре, ако можете да ги следите. Дори и за тази гимнастика има уеб инструмент, който може да направи това. Има също и много безплатни методи, при които няма да се налага да интегрирате нищо. Те просто ще проследят сигнала на вашия сайт спрямо социалните мрежи и това е. Можете да използвате Clicky – така ще следите не само посещенията и препратките от социалните мрежи към вас, но също така и броя посетители, който генерира вашия сайт ежедневно.

Това са трите основни метода, по които да следите развитието на SEO оптимизация на вашия сайт. Много добре ще направите, ако потърсите информация за всеки един сайт, преди да му се доверите напълно.

Уеб инструменти за сайт
Оценете тази страница