office@webnime.com

ЛИНК БИЛДИНГ (Link Building)

Изграждаме добри, качествени и релевантни връзки към Вашия уеб сайт.

link buildingЛинк билдинг или изграждането на мрежа от връзки (линкове) на един сайт е много важен процес от SEO оптимизацията. Той показва на алгоритмите на търсачките, че съдържанието на сайта е информативно, щом друг сайт насочва връзка към него. Или най-просто казано, за Google и останалите браузъри линкът представлява вот на доверие.

Когато става въпрос за Link Building, винаги трябва да се помни, че основната функция на линка е да бъде релевантен. Той трябва да дава най-точен резултат. Търсачките смятат, че щом други сайтове имат изградени релевантни линкове към Вашия сайт, то със сигурност Вие имате нещо, което си заслужава да се види.

Защо Link building?

Последните SEO проучвания показват, че когато класират входящите линкове към Вашия сайт, уеб браузърите взимат под внимание не само техния брой, но и някои особено важни фактора, а именно:

  • Репутацията на сайтовете, от където идва линкът;
  • Темата или съдържанието на текстовете, към които са добавени линковете;
  • Anchor текстовете – думите, в които са вградени линковете, насочващи към Вашия сайт.

След като Вашият сайт бъде намерен от търсачките, всяка една страница от него се класира според сложен набор от критерии. Те са известни като „алгоритми“. Данните се събират и оценяват, за да може сайтът да получи рейтинг (Page Rank). По този начин търсачките определят кои сайтове да представят на по-предни позиции и кои – не.

SEO Линк билдинг

Важността на Линк Билдинг за Вашия бизнес, https://webnime.com/

Нашите дейности по изграждането на линк билдинг се провеждат като част от цялостна SEO оптимизация или като част от по-персонализиран SEO пакет. Ето какви предложения имаме за изграждането на линк билдинг:

В услугата влиза ръчно добавяне на входящи връзки към Вашия уеб сайт в зависимост от това кой пакет ще изберете. Линковете се създават в сайтове с висок Page Rank и страници, които имат релевантно съдържание на Вашия сайт. Не предлагаме линк билдинг отделно без договор за SEO оптимизация. За отделните линк билдинг пакети имаме отделни срокове за реализация, които са посочени в тях. Допълнително можем да Ви предложим създаването на публикации, отнасящи се за продукт или услуга, която предлагате, с включени линкове към Вашия сайт.

Важно! Не приемаме сайтове за възрастни и други подобни, както и MLM схеми.

Всеки месец ще Ви предоставяме пълен писмен отчет за това кога и къде са добавени връзки към Вашия сайт. За повече информация можете да се свържете с нас на посочените форми за контакт в сайта.

През годините сме изградили добри взаимоотношения с много уеб администратори и сайтове, специализирани в различни области. Въз основа на тези връзки, разполагаме с широка база данни от релевантни бизнес ниши, които използваме, за да свързваме клиентите си помежду си и така да им предоставим наистина качествен линк билдинг.

След обстойно проучване на Вашия сайт и анализ на референтните сайтове, ние ще създадем силни входящи връзки, заедно с всички допълнителни атрибути, нужни на Google и останалите търсачки, за да ги индексират – релевантно заглавие, мета тагове, мета описание, anchor текстове, а в някои случаи дори съдържание на чужд език и банери.

Още по темата...

Качество и релевантност на връзките

Да вземем например два уеб сайта, които имат сходна структура и съдържание. Този от тях, който има по-добри връзки, ще бъде на по-предна позиция от този, който има по-голям брой връзки. Това е така, защото уеб браузърите следят за качеството на линковете, а не за техния брой. Освен това, по този начин се ограничава предишната практика на уеб мастърите, с която манипулираха резултатите на търсачките.

Бързата работа – срам за майстора

Създаването на линк билдинг изисква време и търпение. Твърде многото връзки и твърде бързото им добавяне може да доведе до игнориране от страна на търсачките и дори до санкциониране на сайта. Това води до загуба на позиции или дори по-лошо – пълно заличаване от техния индекс. Линк билдинг в никакъв случай не е „бърза оптимизация“ и всеки, който Ви обещава, че за един месец ще стигнете първа страница на Google чрез добавянето на 10 000 връзки за 100лв, Ви подвежда.

Измислено е така, за да бъде трудно

Не забравяйте, че търсачките искат изграждането на линк билдинг да бъде трудно, тъй като това е много важна част от тяхната оценка за качеството на Вашия сайт. Лесно регистрираният линк няма никаква тежест спрямо честно придобитият от чужд сайт с релевантно съдържание линк. Изграждането на връзки трябва да става постепенно и умерено. Така тяхната тежест ще се запази най-дълго.

TOP